Adders

In mijn vorige blog plaatste ik een spannende foto van een Pad. Nu wordt het nog pittiger… een foto van een giftige Adder!

Al jaren was het een grote wens van me om een Adder te zien en fotograferen. Van horen zeggen wist ik dat ze in het voorjaar langs de Dwingeloose Heide liggen. Vorige week logeerden we een midweek in Dwingeloo. Samen met vrienden in een mooi huisje, prachtig weer, heerlijk gefietst en gekookt!

Na een fietstocht zagen we een meneer kijken en dan wil ik weten waarnaar…… een Adder. Als een speer ben ik naar het huisje gefietst om mijn camera te halen, kom ik terug……… Adder verdwenen. Wat had ik er de pest in, sorry. Maar de volgende dag stond ik er weer met manlief en toen de zon wat meer warmte afgaf, kwam er één tevoorschijn.

Adder

Heel langzaam kroop hij dichterbij, wat een prachtig dier. Verderop lag er ook één en na een paar uur telden we er vijf!

Adder

Je ziet dat bovenstaande Adder weer heel anders van kleur is. Mensen die daar regelmatig kijken herkennen de slangen ook en zouden ze zelfs namen kunnen geven. Maar Adders zijn doof dus een naam geven heeft geen zin:-) Je moet niet te dichtbij komen, ze zien en ruiken je en kunnen je zo bespringen en bijten. Het was dus een spannende sessie, helemaal top.

Adder

En dit is dan de laatste foto, lest best. Mooi opgerold en mij in de gaten houdend. Een grote wens die in vervulling is gegaan!

6 Comments

  1. Een bijzondere ‘ontmoeting’ , Wil. Je hebt de Adder goed op de foto kunnen zetten. Vooral de derde foto, waarop het oog goed zichtbaar is en hij zich als tuinslang heeft opgerold, vind ik mooi.

    Groet van Anton.

  2. Fraaie opnames Wil en vooral de laatste die is echt top. Vorig jaar tijdens mijn vakantie hebben we drie soorten gezien de ringslang, hazelworm ( eigenlijk een hagedis ) en de adder nou die laatste is toch wel meest indrukwekkend zeker nu ik hem op de foto zie. Gefeliciteerd met deze prachtige waarneming. Groet Marcel

  3. Zoooo, Wil, dat zijn prachtige momenten geweest! Gefeliciteerd met deze bijzondere ervaringen en foto’s, de laatste is inderdaad heel mooi! Machtig om te zien!

    Groeten, Larry

Comments are closed.