Allergaartje

In deze blog laat ik je verschillende soorten vogels zien. Zomaar wat vogels die op mijn pad kwamen en waar ik best wel blij mee ben.

Steenloper

Deze steenloper bijvoorbeeld, opeens zat hij er mooi in zomerkleed.

Oeverloper

De Oeverloper deed zijn naam eer aan. Langs het randje van het water kwam hij aangestormd. Het was moeilijk om een goede foto te maken, zo snel liep de vogel te foerageren.

Bontbekplevier

De Bontbekplevier kwam met een ouder en nog twee broers of zusjes, even badderen en wat rondkijken en weg waren ze!

Groenpootruiter

Wauw, wat was dit een mooie ervaring. De Groenpootruiter…… wel eens gezien maar nooit kunnen fotograferen. Prachtige fijn getekende vogel!

Tureluur

De Tureluur, niet bijzonder behalve dat er bij de hut op een paar momenten wel zo’n 250 stuks waren!

Kleine Plevier

De Kleine Plevier kijkt uit over het blauwe water, genomen tijdens een zonnig moment. Een klein huppeltje in de grote wereld!

Aalscholver

Deze foto is behoorlijk gecropt, de Aalscholver zwom ver weg met een beste vis in de bek. Wat had hij er een “kluif” aan, machtig om te zien maar je zou er misselijk van worden….. Het kostte heel veel moeite om de platvis weg te krijgen.

Kluut

De Kluut, deze liep met een juveniel die al vrij groot was. Er zijn veel kleintjes opgevreten heb ik uit betrouwbare bron. Zo gaat het in de dierenwereld, eten en gegeten worden.

Dit was dan het allergaartje…vogels die allemaal hun eigen schoonheid hebben!

5 Comments

  1. Wat een prachtige verzameling steltlopertjes, ze zijn allemaal heel mooi vastgelegd. De steenloper in zomerkleed vind ik het allermooist. Wat een heerlijke plek heb je daar om deze foto’s te fotograferen, ben wel benieuwd waar dit is. Zal eens op het linkje van de hut kijken, maar ik weet niet of je daar alle foto’s hebt gemaakt.

    groetjes Ghita

  2. Stuk voor stuk fraaie opnames Wil. Zo’n hut heeft toch wel zijn voordelen. Het lage standpunt is super en je laat de vogels op deze manier lekker met rust en je kunt rustig genieten van al dat moois op de voorgrond. De groenpootruiter is idd super maar ik vindt de tureluur ook een prachtige vogel en ook net zo gewoon als de steenloper eigenlijk alleen iets minder kleurrijk toch? Groet Marcel

  3. Heel mooi allergaartje, Wil!!! Stuk voor stuk fijne beelden van fraaie soorten. Mooi licht en scherpte, fraaie standpunten. Leuk, dat moment van de Aalscholver, de druppel aan de snavel van de Kluut, de beweging van de Groenpootruiter en het kleed van de Tureluur. En dat alles in een mooie omgeving. Een goede plek, die hut.

    Groeten, Larry

Comments are closed.