Biefstuk en rode kool!

Lekker he? Maar ik laat geen foto zien van een mooi opgemaakt bord met biefstuk en rode kool. Je zult het met paddenstoelen moeten doen.

De Biefstukzwam, (Fistulina hepatica) ik zag hem al van verre en liep er rechtstreeks op af. Het is een soort die ik zelden zie en zo mooi is. Hij kan trouwens gegeten worden…

Biefstukzwam

Biefstukzwam

BiefstukzwamWat een kleuren en vorm. Bij de twee onderste foto’s heb ik ze wat opgelicht met een vierkant stuk wit karton.

En nu de rode kool nog…. Een stukje verderop stonden hier en daar Rode koolzwammen. De wetenschappelijke naam is amethistzwam (Laccaria amethystina).

Rode koolzwamMooi met de gebogen steel en de herfstkleuren als achtergrond.

Rode koolzwamEven verderop dit rechtopstaande exemplaar en een weer hele andere achtergrond. Het is leuk spelen met paddenstoelen, neem wel een hoekzoeker en een stuk plastic mee om op te knielen of liggen. Schrik niet van de honden die niet met de paddenstoelen maar┬á met jouw willen spelen ­čÖé

3 Comments

  1. Mooi die detailfoto van de biefstukzwam. jij hebt trouwens wel een heel mooi gaaf exemplaar gevonden, ik zie ze wel eens maar dan zijn ze al half vergaan en echt niet mooi meer.
    De rode koolzwammetjes vind ik een van de mooiste en fotogeniekste zwammetjes..
    groetjes Ghita

Comments are closed.