Blauwe reiger

Een algemene vogel is de blauwe reiger, tenminste hier in de polder zie ik ze overal. Fotogeniek zijn ze, een beetje prehistorisch vind ik. Mijn vader noemde het oude wijven en dat zeg ik ook altijd. “Kijk, daar staat een oud wijf”. Mensen die me kennen, weten dan wat ik bedoel :-).

In de Amsterdamse Waterleidingduinen zien we vaak deze blauwe reiger, een vrij tam dier. Hier stond hij op een muurtje te kijken of er vis zwom en daardoor had hij geen oog voor ons. Ik stond op scherp voor als hij een duik zou nemen. Eenmaal zover ratelde de camera door en heb ik een leuke serie kunnen maken. Vier stuks laat ik hier zien. Enjoy!

wgm-20161125-_wgm4955

Bijna geland.

blauwe reiger

De ene nagel op het water.

blauwe reiger

De spetters nog om de poten.

blauwe reiger

Sfeertje he?

 

6 Comments

Comments are closed.