Blauwe Reiger ( Ardea cinerea )

Ik heb net de harde wind getrotseerd en een rondje in de polder gefietst. Bij de spoorwegovergang zag ik een IJsvogel op een paaltje zitten, dat was echt een hele leuke ontmoeting! Hopelijk blijft hij/zij in de buurt, of misschien zijn er wel twee, in de gaten houden dus. Wie weet kan ik er een keer een foto van maken. Het rondje dat ik fietste was niet zo groot en ik zag niet zoveel wat de moeite van het fotograferen waard was. Wel ben ik afgestapt voor een groepje blauwe reigers, blauwe reigers vind ik altijd wel leuk. Die hoge rug, de houding…oude wijfjes en oude wijfjes zijn best wel lief :-).

blauwe reiger (Ardea cinerea)Samenscholingsplek?

blauwe reiger (Ardea cinerea)Wat is het land nat he?

blauwe reiger (Ardea cinerea)blauwe reiger (Ardea cinerea)Voor de mensen die reageerden met de hoop dat ik niet ziek ben…over twee weken een dag en nachtje in het ziekenhuis voor behandeling en daarna ga ik er weer tegenaan!

4 Comments

  1. Dag Wil
    Wat een wind he? Ik vind het heerlijk. Fijn dat je even bent wezen fietsen. Hopelijk ben je snel weer opgeknapt.
    Leuk die ontmoeting met ijsvogel. En prachtig die samenscholing

  2. Hoi Willie,
    het is ook ontzettend nat op de weide en landerijen.
    Leuk dat je een ijsvogel hebt gezien en dat zal wel vaker gebeuren. Ze zijn momenteel ook heel actief aanwezig overal dus de kans is groot dat je deze vaker gaat zien. Je reiger heb je mooi kunnen platen.

Comments are closed.