Braakbal

Vorige week zat er alle dagen een roodpootvalk in de duinen bij Castricum en er werden ook nog mooie foto’s van deze vogel genomen. Elke dag kijk ik op www.waarneming.nl en daarom wist ik dat. Nu ben ik geen soortenjager maar hier werd ik een beetje hebberig van. Ook omdat het in de duinen was, want wandelen in dat gebied is heel plezierig.
Zaterdagochtend begon het toch echt te kriebelen en heb ik Marcel een berichtje gestuurd met de vraag of hij mee wilde. En zo geschiedde… We hebben de auto bij De Hoep geparkeerd en een flink stuk gelopen naar DE plek. De vogel was vaak gefotografeerd op een dode boom en onder die dode boom stonden fotografen… vlak onder die dode  boom. Als je een beetje verstand hebt, weet je dat de vogel daar dan niet gaat zitten. Nou dan heb je het snel bekeken en liepen we nog wat verder de duinen in. Op de terugweg stond het “spul” nog onder de boom en er was zelfs een bankje neergezet.
Maar ik had nog een optie voor ons beiden, de ijsvogel! Vol goede moed zijn we daar naartoe gegaan en meneer zat al klaar op een stok boven het water! Nou, hoe mooi wil je het hebben?

wgm-20161001-_wgm2846

Nu snap je de titel “braakbal”.

ijsvogel

Een hele grote.

IJsvogel

Daar gaat het en dat zal wel opluchten.

Het was erg gezellig bij de Karpervijver. Een fotograaf die de ijsvogel met vis had kunnen fotograferen, mijn neef kwam ook nog langs met zijn verrekijker en zo zagen we samen de havik overvliegen.

’s Avonds las ik dat de roodpootvalk toch geweest was aan het eind van de middag en zondag ook nog een keer. Tja, nu weet ik het niet meer hoor, ik kan daar niet de hele dag gaan staan, er zijn nog andere dingen in het leven.

6 Comments

  1. Jeetje deze opnames zijn zeker goed gelukt met de braakbal in drie fases. Gaaf hoor. Mooie opnames en moment. Het was zeker een heerlijk middagje en helaas geen Roodpootvalk gezien maar goed het was een poging waard. Volgende keer beter. Groetjes Marcel

Comments are closed.