Bruine kiekendief (Circus aeruginosus)

Fietsend door de polder heb ik genoten van veel dartelende lammetjes, koeien die de stal uit zijn, baltsende futen, hier en daar een grutto en ga zo maar door. Maar wat ook gaaf is dat je nu ook weer bruine kiekendieven (Circus aeruginosus) ziet vliegen. Ik was er al voor gestopt, snel de camera gepakt, maar was te laat. Verder fietsend zag ik iets groots in een rietkraag wroeten… Afgestapt, op de grond gaan zitten, het is zaak om je zo klein mogelijk te maken. Was het een bruine kiekendief ( ik dacht nog aan een roerdomp). De kiek vloog omhoog en bleef wat heen en weer vliegen niet al te ver weg. De vogel had helemaal geen erg in me en dat is wel super.
En zo heb ik mijn slag kunnen slaan, het resultaat zie je hieronder.

bruine kiekendief (Circus aeruginosus)

Speurend over de rietkraag.

bruine kiekendieg Circus aeruginosus

Even oogcontact?

bruine kiekendief Circus aeruginosus

Heel dichtbij!

bruine kiekendief Circus aeruginosus

Zelf vind ik de boom op de achtergrond de foto helemaal af maken.

bruine kiekendief Circus aeruginosus

De laatste van de serie, ik ben er blij mee.

6 Comments

  1. Genieten van die prachtige roofvogel. Je kan mooi zien dat hij felle ogen heeft. Moet ook wel natuurlijk, om de prooi goed te kunnen zien, vanuit de verte. Dat witte aan de onderkant van de vleugels valt ook op. Goh wat een mooie foto’s. Knap gedaan.

    Agaath
  2. Fraai en jaloersmakend setje opnames…prachtig Wil? Vooral opname drie is echt super. Hier mag je zeker blij mee zijn en het is je zeker gegund. Groetjes Marcel

    Marcel van Alphen

Comments are closed.