Chagrijnige Ringmus

In het noordoosten van het land sneeuw en spiegelgladde wegen, hier regen en grijzigheid. En vooral de regen verveeld heel snel.Toch ben ik nog een uur in de achterdeur gaan zitten. Het is alweer een tijdje geleden dat ik dat gedaan heb. Het levert toch vaak dezelfde foto’s op en een mens wil weleens wat anders. Maar met het weinige licht kun je niet veel anders. Dus de deur open, schuildoek in de opening, camera op statief, verwarming uit, jas aan, plaid op de knieën en wachten maar. In de tuin zitten alle dagen ringmussen, heggenmussen, koolmezen en pimpelmezen, roodborst, turkse tortels, vinken, groenlingen, merels en af en toe een GBS. Van de ringmus heb ik een foto kunnen maken…

Ringmus

Deze Ringmus vond er ook niks aan en keerde me zijn rug toe. Maar mensen als je goed kijkt naar die veren en die kleuren, mooi toch?

En ik zit hier nog steeds koud te zijn, de wind en regen stonden mijn kant op en binnen werd het haast net zo nat als buiten!

4 Comments

  1. Ja Willie, de mussen en spreeuwen wordt door veel vogelaars aan voorbij gegaan.
    Maar er zijn mooie opnames van te maken, dat laat jij hier duidelijk zien.
    Ik kom graag een keer langs, met camera eventueel.

    Groet Peter

  2. En toch is dit best een leuke opname van de ringmus, koppie een beetje schuin, balend van de regen. Tevens een mooie scherpte verdeling wat te zien is aan de linkerkant van het hekje. Links onscherp en steeds scherper als je naar rechts kijkt en dan weer onscherp het beeld verlatend.

Comments are closed.