Damherten

Vorige maand hebben manlief en ik een heerlijke wandeling in het AWD gemaakt. Buiten de gebaande paden, dat mag daar….. en dan doe je dat toch? Ik vond nog een stuk bot, tja, van een hert of vos of wie weet het. Je kunt daar lekker over door gaan mijmeren en de gekste dingen verzinnen. Dat doen we dan ook, de meest spannende thrillers verzinnen we zo ter plekke! Hier en daar zagen we Damherten en een enkele Vos. Fotograferen was er niet bij, niet erg ,wandelen is ook heerlijk. We waren om een uur of vier gestart omdat het een warme dag zou worden en dan kun je beter niet midden op de dag in die brandende zon lopen. Een pannenkoek lag aan het eind van de dag in het verschiet! Maar dat werd toch een late pannenkoek omdat we aan het eind van de wandeling een groep Damherten zagen. Ze liepen rustig te foerageren en trokken zich van ons niets aan. Ik ben in het gras gaan zitten en stukje voor stukje dichterbij geschoven. Omdat ik enkel de 105 mm bij me had was dat wel nodig. Maar de herten kwamen ook dichterbij en dat vond ik toch wel te dichtbij, ha, ha. Dus ben ik voorzichtig opgestaan in de “wilhouding” weggeslopen. Na deze fotosessie viel ik haast flauw van de honger, de pannenkoek ging er wel in. Om half elf in de avond waren we thuis, het lijkt toch wel een safari?

Damhert

Damhert

Damhert

Damhert

Nog even en ze zijn weer om de vrouwen aan het vechten met die prachtige geweien.  Tot bloedens toe gaan ze tekeer en na die periode liggen ze voor pampus in het gras. Sterk vermagerd vaak en dat allemaal om voor het nageslacht te zorgen.

 

5 Comments

  1. Wat zijn de damherten daar toch mooi, eigenlijk zijn ze (vind ik dan) het mooist net voordat ze hun gewei gaan vegen, ze hebben dan nog een prachtig bastgewei, de vacht is mooi en ze zijn nog niet zo vet gegeten als nu, vlak voor de bronst. En de damherten in de AWD zijn niet bang, je gelooft het misschien niet, maar er zijn zelfs mensen die ze aaien. Ik blijft altijd op gepaste afstand, hoe lief ze ook lijken, het blijven wilde dieren. Dat heb jij vast ook gedacht bij deze foto’s. Mooie serie. Groetjes Ghita

  2. Hele mooie beelden van dit prachtige groepje, Wil. In een fraaie omgeving gemaakt, zo met het water op de achtergrond.
    Moet toch een hele fijne ervaring zijn geweest, zo dichtbij. 😉

    Groeten, Larry

  3. Prachtige opnames Wil….mooi van kleur en goed van scherpte. Had nog wel even een vraagje over de hut….kan helaas nergens een linkje vinden om een reactie achter te laten? Gr.Marcel

Comments are closed.