De Lage Hoek/ Grutto’s

Deze week ben ik een keer ’s morgens naar de Lage Hoek gefietst en een keer ’s avonds na het eten.

Die morgen vlogen er wel een stuk of tien Grutto’s over het land en evenzoveel Tureluurs. Ik fietste nog op grote afstand dus door mij kwam dat niet, waarschijnlijk een kraai die de boel opjutte.  Op de Lage Hoek op fietsend zag ik deze Grutto op paal zitten, dit gebied is in beheer van Landschap Noord Holland en het gras staat lekker hoog!

Grutto Limosa limosaDe fiets zetten ik langs de weg en lopend ben ik dichterbij de vogel gegaan.

Grutto Limosa limosaZie je de vliegjes rondom de Grutto?

Toen ik gisteravond die kant weer op ging, hoorde of zag ik weinig, eigenlijk niks. Dus stopte ik maar even bij een hek om een beetje rondom me heen te kijken. Direct diende deze Grutto zich aan op het hek en ging daar rustig zitten. Ik moest achteruit gaan om de Grutto er helemaal op te krijgen, gaaf hoor. Er fietsen en rijden daar ook veel mensen maar de Grutto bleef rustig staan.

Grutto Limosa limosaGrutto Limosa limosaDommelde wat en hield me in de gaten met één oog,

Grutto Limosa limosaKeek me nog aan en…

Grutto Limosa limosaVloog een rondje om weer plaats te nemen op de paal.

Grutto Limosa limosaIk ben weer naar mijn fiets gelopen en dit was de laatste foto…zo dichtbij, machtig! 500mm lens

7 Comments

  1. Geweldig om dit zo vast te kunnen leggen. Met een dergelijke lens zie je toch veel meer details. Fotografeer je met de 500 mm uit de hand of heb je altijd een statief bij je?

  2. Mooi, Willie! Tegen de kwaliteit van jouw foto’s kan ik natuurlijk niet op, maar de beleving zal ongeveer gelijk geweest zijn als bij mij, denk ik. Zo mooi om deze foto’s van dichtbij te kunnen fotograferen.

Comments are closed.