Distelvlinder

Als je in onze tuin loopt, zul je merken dat er een zoete geur hangt. De geur van de vlinderstruik! De vlinders weten de struik nu ook te vinden. Vanmorgen zag ik de Atlanta en de Kleine Vos en toen ik na de middag ging kijken zaten er twee Distelvlinders. Vanmorgen heb ik geprobeerd de vlinders te fotograferen maar de zon was toch wel wat te fel. Vanmiddag was het grijs en begon zelfs te regenen. De resultaten zijn wel beter qua belichting en kleur.

Distelvlinder

Zie je dat druppeltje… is dat de regen of is dat nectar? Nectar zal het wel zijn.

Distelvlinder

Hier zijn de vleugels wat dichter. Ik heb het diafragma op 5.6 gezet en op de kop scherp gesteld.

Distelvlinder

Mijn vriend Peter was vanmorgen al op verschillende plekken wezen kijken of er vlinders vlogen. Speciaal voor mij 🙂 Maar ik hoefde de poort niet uit. Het is erg leuk dat er nu wat meer vlinders zijn. Morgen ga ik na mijn werk in de duinen kijken, wie weet wat daar vliegt.

5 Comments

 1. Wil wat een prachtige opnames, bijzonder hoor.
  Ik geniet er van. Je hebt wel een mooie camera en ik zie de andere achtergronden, waar je een cursus voor gevolgd had.
  Genieten heel mooi

  Agnes
 2. Ik hou zo van vlinders. Ze dwarrelen alle kanten op. Soms wou ik dat ik een vlinder was. Je hebt ze prachtig in beeld gebracht.
  Wat een mooie kleuren.

  Agaath
 3. Wat heb je de distelvlinder mooi erop staan, lekker met de vleugels een beetje open. Het zijn er dit jaar meer dan voorgaande jaren, ik heb er ook al een aantal gezien, en gefotografeerd. Vlak bij is een polderpark met een gedeelte waar blauwe knoop, distels en jacobskruiskruid staat, veel vlinders daar, zaterdag zo’n 10 soorten geteld. Heerlijk dat ze er weer zijn.
  groetjes Ghita

Comments are closed.