Eekhoorn (Sciurus vulgaris)

We zijn weer thuis na een week vakantie met vrienden in Deurningen. Elke dag hebben we gefietst en gewandeld en ’s avonds het spel Keezen gespeeld. Het vakantiehuisje lag verscholen tussen de bomen en op fotografisch gebied had ik maar één wens… een eekhoorn fotograferen. Direct bij aankomst heb ik speciaal eekhoornvoer gestrooid, duur voer en geloof het of niet, de twee eekhoorns die kwamen lustten het niet. Dus die zak ging die week naar zoon en schoondochter, de eekhoorn daar vreet het met twee poten tegelijk!

Maar ook zonder voer van onze kant kwamen ze elke dag wel langs en vraten van het spul dat ze zelf verstopt hadden. Dus vanuit de open deur kon ik wat foto’s maken en laat ik er een zestal van zien.

eekhoorn(Sciurus vulgaris)

Dit is het donkere exemplaar, die kwam niet zo vaak.

eekhoorn(Sciurus vulgaris)Oogcontact

eekhoorn(Sciurus vulgaris)En weer zoeken naar iets eetbaars.

eekhoorn(Sciurus vulgaris)Gevonden!

eekhoorn(Sciurus vulgaris)Bij deze blik smelt ik helemaal.

eekhoorn(Sciurus vulgaris)Lest best!

5 Comments

 1. Jaaaaa…..erg leuk Willie,
  deze foto’s zijn echt heel gaaf om te zien :-)))))
  Toevallig hebben wij vorige weke ook eekhoorns gefotografeerd en nee, geen speciaal voer meegenomen. Gewoon wat gepelde pinda’s en we hadden drie verschillende eekhoorns. Foto’s moet ik nog plaatsen maar ik ben een beetje langzaam.
  Groetjes, Helma

 2. Wat een ‘droppie’, Willie! Het zijn natuurlijk beestjes met een hoge ‘aaibaarheidsfactor’. Hier in de buurt zullen er misschien in het duingebied van Schoorl er ook wel een aantal zitten, maar de keren dat ik ze daar zag zijn op een hand te tellen, eigenlijk kom ik niet verder dan een vinger… Ik vind de foto’s stuk voor stuk erg mooi, maar zoals je zelf al opmerkt: lest best. Die groene omlijsting én de leuke houding van de eekhoorn maken het voor mij af.

  Groeten van Anton.

  A. Kieftenburg

Comments are closed.