Even niet jofel

De laatste tijd gaat het niet helemaal jofel met me, dokter, specialist, nare onderzoeken en heel veel pillen. Maar ik heb nu zowaar even zin om een blogje te maken, een blogje met wat foto’s van de Grote bonte specht. De foto’s zijn eerder vanuit een hut gemaakt.

grote bonte specht

De lucht is niet mooi maar de vogel met de opgezette kopveren is dan wel weer leuk.

 

grote bonte specht

Er zaten wat gaten in de boomstam met wat vogelvet en dat waarderen de vogels wel. Overigens heel weinig vet, net voldoende om ze te lokken.

 

grote bonte specht

Kiekeboe!

 

grote bonte specht

Zelf vind ik dit de mooiste, mooie stam en mooi licht.

 

In onze achtertuin zitten  nog veel vogels en daar geniet ik van. Vorige week zat er zelfs een Keep tussen de Vinken en vanmorgen bracht een Tjitjaf een bezoek, dat gebeurt zelden. De Kool-en Pimpelmezen vliegen achter elkaar aan en de Pimpels hebben het nestkastje weer ontdekt achter in de tuin. Verder Heggenmus, Roodborstje, Merels, Huis- en Ringmus, Winterkoning en Turkse tortels. Vorige week vloog er een Citroenvlinder en Kleine Vos, op naar de lente!

9 Comments

 1. Wat vervelend voor je, dat je gezondheid even wat minder is…. Hopelijk volgt er gauw weer een betere periode.
  Prachtig inderdaad die opstaande veertjes! En leuk dat er zo veel soorten in je tuin zitten. De tjiftjaf hoor ik soms maar heb ik nog niet in de tuin gezien, de keep ook niet….
  Vandaag zag ik ook de eerste vlinder door te tuin fladderen, maar tegen het licht in dus kon ‘m niet herkennen helaas haha.
  Nogmaals betreschap!

 2. Wat vervelend om te horen, Willie. Een griepje is al niet prettig, maar een tijdlang met onzekerheid en voor diverse onderzoeken naar het ziekenhuis moeten is nog een stukje erger. Zo’n mooie serie in eigen tuin van de grote bonte specht geeft het leven dan weer even wat kleur. Sterkte verder en van harte beterschap..

 3. Dat is niet fijn Willie dat je je niet goed voelt. Hopen dat de ‘pillen’ aanslaan en dat het dan weer goed met je gaat. Hele mooie foto’s laat je zien waar de eerste en de laatste m’n favorieten zijn 😁
  Groet en natuurlijk beterschap,
  Geert

  Hartelijk dank Geert

 4. Naar Willie dat je gezondheid te wensen overlaat. Hopelijk breken spoedig betere tijden aan en kun je je binnenkort weer uitleven in de fotografie. De Grote Bonte Specht staat er in elk geval mooi op. Beterschap!
  Hartelijk dank, gaat goed komen.

 5. Eigenlijk speelt de grijze lucht hier best in je voordeel en trouwens, onder zulke omstandigheden heb je meer diffuus en minder hard licht. De foto’s zijn echt heel mooi maar in een vogelhut heb je natuurlijk ook veel betere kansen dan in de vrije natuur zoals ik recent toonde op mijn blog.
  Ja, dat scheelt een stuk, eerlijk gezegd vind ik fotograferen gewoon in het veld leuker.

 6. Gatsie wat vervelend dat je in de lappenmand zit. Wel mooi dat je dan toch binnen deze periode van het niet-jofel-zijn toch een berichtje hebt geplaatst. En ook een hele mooie serie. Ja, ik ben het wel met je eens, ik ga ook voor de laatste foto.
  Je had ook al een mooie verzameling vogels en vlinders in de tuin. Nu de temperaturen nog wat hoger, laat de lente maar komen,
  Sterkte verder!
  Het is al fijn dat het langer licht is, dank je wel

Comments are closed.