Gaai

De Gaai, een lekkere brutale vogel die vroeger Vlaamse Gaai heette. Zodra je pelpinda’s strooit, komen ze die in een sneltreinvaart oppakken. Soms proppen ze er een paar in hun krop en nog één in de snavel om ze daarna te verstoppen of op te eten. Zondag was ik met een vogelmaat in de hut in Bussum van het centrum voor natuurfotografie. We waren verrast dat er nog een laagje sneeuw lag voor de hut. In de hut lag een zakje met pinda’s en die hebben we voor de hut neergelegd. Al snel kwam er een Gaai die zelfs de tijd nam om de pinda ter plekke op te eten.

WGM-20150125-_WGM9440

Zo hier ben ik dan en ik heb honger!

Gaai

Mmm, hoor ik geklik? Een camera?

Gaai

Tjee, begint het nog te regenen, snel een pinda pakken.

Gaai

En nog een.

Gaai

Zo en nu pellen en doorslikken.

Het is best wel lastig om de belichting goed te hebben met de sneeuw, ik heb wat overbelicht en de de camera op matrix gezet.

We hebben foto’s kunnen nemen van de Kool- Pimpel- en Glanskopmees, Vink, Grote Bonte Specht, Boomklever en Roodborst en natuurlijk mag ik de Merels niet vergeten. Heel leuk waren de twee Eekhoorns die elkaar achterna zaten in de bomen en een Ree scharrelde achter in het bos. Je krijgt nog wel het een en ander te zien.

5 Comments

  1. Wat een mooie serie van de gaai in de sneeuw, de vogel heb je echt prachtig scherp erop staan, en dat witte laagje maakt dat de foto’s net iets extra’s hebben.
    groetjes Ghita

Comments are closed.