Gelukt

Het is me gelukt om mooie foto’s van de roerdomp te maken, hiep, hiep hoera! Na lang wachten kwam er beweging tussen het riet… wat is de vogel goed gecamoufleerd, onvoorstelbaar. En wat een spanning ontstond er in mijn lijf om hem er goed op te krijgen. Scherpstelpunt links, scherpstelpunt rechts, de vogel scharrelde wat heen en weer in het riet. En toen kwam hij uit de begroeiing  en stak over, haast trillend heb ik deze foto’s kunnen maken om daarna een gat in de lucht te springen!

roerdomp

Daar komt hij tevoorschijn.

roerdomp

In volle glorie op een vliesdun stukje ijs.

roerdomp

Om daarna naar rechts weg te zwemmen.

Het stuk dat ik naar de auto moest lopen, heb ik haast huppelend gedaan 🙂 ook om warm te worden hoor.

 

8 Comments

  1. Ik kan me de opwinding goed voorstellen, Willie. Een niet alledaagse verschijning, deze Roerdomp, waardoor je alleen maar mag hopen dat hij/zij zich zo gunstig mogelijk laat zien. En dat is gelukkig gebeurd; in vol ornaat zelfs. Z’n poten doen me denken aan een liedje van vroeger waar de volgende zin in voor kwam: ‘Met z’n grote blote voeten op het kouwe zeil…..’ Titel van het liedje was: ‘ik heb geen zin om op te staan..’

    Groet van Anton.

    A. Kieftenburg
  2. Oh wat is dit prachtig Wil !
    Alleen al van het horen van een roerdomp wording blij ( pas 1x) , laat staan zien. En jij hebt zulke prachtige fotio’s gemaakt. Werkelijk schitterend !!!!

Comments are closed.