Gezandstraald in IJmuiden

Ja, je leest het goed, gezandstraald in IJmuiden en alsof dat nog niet genoeg was, ook nog overvallen door een vreselijke hagelbui. Maar dan zeg ik altijd: ” Je voelt dat je leeft,” en dat hoop ik nog lang vol te houden. Gelukkig is er dan altijd wel een strandtent  open, waar je een kop koffie kunt drinken om door te warmen. Er waren heel veel drieteenstrandlopers, mijn lievelingsvogeltje. De foto’s die ik laat zien zijn van bovenaf genomen, waar ik normaal gesproken geen liefhebber van ben. Maar in dit geval zag ik er leuke beelden in en dat heeft m.i. goed uitgepakt.

wgm-20161118-_wgm4661

Ze renden van voor naar achteren en zo ging het maar door, steeds vluchtend voor de aanstormende golven.

drieteenstrandloper

Ook gingen ze regelmatig op de wieken.

drieteenstrandloper

Om ook weer te landen en te foerageren.

drieteenstrandloper

Dit was net voor de hagelbui, het licht werd heel bijzonder.

In de volgende blog laat ik wat foto’s van de steenloper zien en misschien nog een paarse strandloper.

8 Comments

  1. Geweldige vogeltjes vind ik het , die drieteenstrandlopertjes. En ondanks dat je van bovenaf hebt gefotografeerd vind ik het toch leuke foto’s, zeker met zo’n grote groep, kun je dit ook zo doen, en ook mooi wat omgeving erbij. Ja met deze omstandigheden wordt je gezandstraald daar….

Comments are closed.