Glanskop

De laatste week in Drenthe heb ik meer dan 400 foto’s gemaakt. Eigenlijk is dat nog schappelijk, regelmatig maak ik er zoveel op één dag. In ieder geval een hele uitzoekerij maar daar neem ik de tijd voor. Bij het huisje waarin we logeerden kwamen regelmatig drie Glanskoppen. ’s Morgens voordat we gingen wandelen of fietsen, ging ik in de deur zitten om te fotograferen. Zie hier het resultaat…..

Glanskop

Hierboven in een herfstige setting met wat tegenlicht.

Glanskop

Ook weer tegenlicht met een fijne achtergrond.

Glanskop

Ik wilde dat de Glanskop bovenop de tak van een den zou gaan zitten. Niet halverwege maar er bovenop, dus moest ik de vogel toespreken en hij/zij luisterde naar verloop van tijd. Ook weer het tegenlicht gefilterd door de bomen, mooie rondjes en fijne kleuren.

 

5 Comments

  1. En dat resultaat mag er zijn, Wil. Stuk voor stuk hele mooie beelden. Zoals je zegt, de eerste in een mooie, herfstachtige setting en de andere tegen een fraaie achtergrond! Mooie composities en kleuren, prima scherpte en goed gebruikt gemaakt van het tegenlicht!

    Groeten, Larry

  2. Hallo Willie, wat een mooie foto’s van de glanskop, en wat gaaf dat je dit vogeltje bij je huisje aantreft in zo’n mooie (vast zelfgemaakte) setting. Wij zaten afgelopen week in een huisje in Nunspeet, maar de vogels lieten het afweten. Dan zat jij daar beter (was dit in Dwingeloo?)
    groetjes Ghita

Comments are closed.