Goud of zilver?

Allebei zijn ze mooi.
De zilverplevier heb ik op het strand van IJmuiden kunnen fotograferen en de goudplevier op het strand tussen Bergen en Schoorl.

zilverplevier

We waren de zilverplevier al een keer voorbijgelopen, de vogel valt niet erg op tussen het wier. Voor deze foto ben ik naar beneden geklauterd om hem wat meer op ooghoogte op de foto te krijgen. Leuk nog de steenloper op de achtergrond, daar waren er meer van.

goudplevier

Van Anton had ik de tip gekregen dat er op de hoogte van De Kerf ook weleens leuke vogels zitten. Woensdagmiddag ben ik naar Bergen aan Zee gereden en vandaar gelopen naar De Kerf. Er renden een tiental drieteenstrandlopers langs het water en ik zag ook iets anders… en dat was dus deze goudplevier. Wauw! Snel mijn spullen in gereedheid gebracht en al schuivend de kant van de vogel opgegaan. Jammer genoeg kwamen er mensen aangelopen en die heb ik toch maar een stopteken gegeven. De kans om een goudplevier langs de kust te zien, krijg je zelden. En ze stopten… dit is het resultaat!
En toen kreeg ik op mijn telefoon een sms dat de parkeertijd voorbij was, stress. Drie kwartier lopen, dat zou ik niet halen… er zat geen brief tussen de ruitenwissers, hopelijk ook niet binnenkort in de brievenbus. Maar met de goudplevier op het kaartje kon de dag niet meer stuk!

 

5 Comments

  1. Twee heel verschillende foto’s. De Zilverplevier staat er met zijn glanzende oog heel prominent op tussen het zeewier en is duidelijk de hoofdrolspeler, wat benadrukt wordt door de Steenloper die hier met een een figurantenrol genoegen moet nemen. De foto met een op mij introverte overkomende Goudplevier is zacht van toon, wat versterkt wordt de kleuren die hier goed met elkaar matchen. Je hebt het voor jezelf spannend gehouden door de parkeermeter kort te houden. Je zal terug heel wat sneller hebben gelopen, denk ik. Maar vooralsnog lijkt het geluk je niet alleen naar de Goudplevier gebracht te hebben, maar ook zonder ‘kleerscheuren’ naar huis. Groet van Anton.

    Anton Kieftenburg
  2. Zeker een leuk beeld van de Zilverplevier, Wil, zo met de Steenloper in de achtergrond! Hele mooie van de Goudplevier, fraaie matchende kleuren en fijne compositie, zo met het water erbij.

    Groeten, Larry

Comments are closed.