Groene specht (Picus viridis)

De periode dat we in Enschede verbleven, werden we wel elke dag uitgelachen door een Groene specht. Zien is een ander verhaal, maar na een paar weken zagen we hem in een beukenboom hangen/zitten. Dat was alweer wat meer en we waren daar wel enthousiast over. Maar een of twee dagen later zat hij weer in een boom en vloog laag naar een stobbe in de achtertuin. Snel heb ik mijn camera gepakt en ben ik schuil achter wat gevulde bloempotten gaan knielen. De specht hoorde het geklik van de camera wel, dat zien je ook op de foto’s, maar ik werd niet opgemerkt. Echt gaaf dat ik wat foto’s heb kunnen maken. Wat ik al eerder meldde, weinig gezien, maar dit maakt het allemaal weer goed.

 

groene specht Picus viridis

 

groene specht Picus viridis

 

groene specht Picus viridis

 

groene specht Picus viridis

 

De laatste dag hoorden we een Zwarte specht, ik kon mijn oren haast niet geloven, zullen we die ook nog eens gaan zien?

 

 

 

 

7 Comments

  1. Ohhhh prachtig! Ja het gelach hoor ik ook regelmatig, maar ik ben nooit verder gekomen dan een paar vage foto’s terwijl hij in het gras achter de tuin aan het schooien was. En een zwarte, wauw! Een vriendin heeft die wel voor de lens gehad, maar laat zij nou in Duitsland wonen… 🙂

  2. Mooi Wil! Hier word ik dan weer jaloers op! Mooie scherpe opnamen!. Jouw toelichting dat hij reageert op het klikken van de camera maar die niet lokaliseert wordt prachtig geïllustreerd door deze serie😄‼️. Voelt zo’n beest ook eens hoe het omgekeerd is: je hoort een vogel maar het lukt je met geen mogelijkheid hem in beeld te krijgen…

  3. Wowwwww, ik weet hoe lastig het is om die te fotograferen. We worden iedere dag uitgelachen door de groene specht. Als tie dan eindelijk aan een boom hangt en ik sluip naar buiten dan heeft hij dat zo in de gaten.
    Echt een mooie serie. 👏😃

Comments are closed.