Groenling in de sneeuw! (Chloris chloris)

De Groenlingen zitten in grote getallen in onze achtertuin, zondag telde ik er negentien. En dat allemaal vanwege het winterweer. Ook zijn er veel Vinken, Merels en Ringmussen en af en toe een Kramsvogel, die laatste mag van mij vaker komen. Maar nu gaat het om de Groenlingen, ze zijn zo mooi nu er sneeuw ligt, anders natuurlijk ook wel, maar nu helemaal. Het geel licht prachtig op door de sneeuw, het lijken wel gloeiende lampjes.
Zondag en maandag was er gewoon een sneeuwstorm en niet prettig om langdurig buiten te zijn. Natuurlijk heb ik wel wat wandelingetjes gemaakt, binnen zitten is zwaar werk voor me :-). En maandag besloot ik in de achterdeur van de garage te gaan zitten, warm aangekleed en de sneeuw dat naar binnen geblazen werd, heb ik later van de mat afgeklopt. En ik heb er een paar pareltjes aan overgehouden, kijk maar.

Groenling Chloris chloris

Als je goed kijkt, zie je er vier. De krentenboom is ook decoratief vind ik.

 

Groenling Chloris chloris

Meneer lijkt boos te kijken, maar laat ik geen menselijke eigenschappen op de vogel loslaten.

 

Groenling Chloris chloris

 

 

Groenling Chloris chloris

Buigend voor de wind?

8 Comments

 1. Het is afzien om op zo’n moment buiten te zitten maar je maakt wel de mooiste plaatjes
  Gelukkig ben je dicht bij huis.
  Een groenling in de achtertuin is toch(voor mij dan) toch wel bijzonder.

 2. Schitterende serie!
  Dapper hoor dat je zo klaar zit om ze vast te leggen.
  De groenlingen missen we op dit moment in onze tuin. Bijzonder eigenlijk.
  De laatste dagen vind ik het echt genieten buiten. Ik ben net terug van een fotosessie in Dwarsgracht. Helaas is het gebeurd na vandaag. Je hebt gelijk, de vogeltjes komen zo mooi uit in de sneeuw.

 3. Ja…. het was afzien Willie, maar je hebt er wel prachtige platen aan over gehouden. Die winterse sfeer geeft het absoluut wat extra’s.
  Helaas zitten er bij ons geen groenlingen op het moment, maar wel veel geelgorzen en dat maakt natuurlijk veel goed 😀
  Een Drentse groet,
  Geert

 4. Jaaaaaaa…… dit is echt ontzettend mooi Willie!!
  De sneeuw en dan de groenlingen zijn een prachtige combinatie.
  Van foto 2 en 3 kan je zo een mooi schilderij of ook kaarten laten maken.
  Een dik compliment.

  Groejtes

 5. Deze vogels staat heel mooi op de foto’s. Heel goed gedaan. Met sneeuw best wel moeilijk om fotograferen. Bij jou is heel goed gelukt. Winterse sneeuw is zeker prachtig. Puur genieten om te kijken. Fijne dag voor jou.

 6. Wat een gave serie. De groenlingen staan er niet alleen weer prachtig op, de kleine sneeuwvlokjes geven je foto’s een heerlijk winters sfeertje mee.
  Ik geniet vanaf dag één volop van de sneeuw. De komende dagen hoop ik me wat meer op het ijs te kunnen richten.

Comments are closed.