Grote bonte specht

Vorige week zag ik opeens een GBS in mijn achtertuin. Een Grote bonte specht! Vogelvrienden weten direct wat een GBS is maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen het meteen snapt. De specht hing aan de pindakaaspot en deed zicht tegoed aan het restje op de bodem. Na een paar minuten werd hij weggejaagd door een Ekster. Maar mijn dag was goed! Als ik dit vertel, wordt er gelijk gevraagd “Heb je hem op de foto?” Nee dus, want daar maak je niet zomaar even een foto van. Wel heb ik een paar foto’s van de GBS genomen vanuit een hut in “t Gooi.

Grote bonte specht

 

WGM-20151107-_WGM6585

De Grote bonte specht, in dit geval een mannetje, ze zijn zo mooi. Als je in het bos loopt, hoor en zie je ze meestal wel. Ik hoop nog eens de KBS te fotograferen, gezien heb ik ze weleens. De Kleine bonte specht dus. En wie weet MKS ook nog een keer, de Middelste bonte specht.  Zo is er altijd wat te wensen!

5 Comments

Comments are closed.