Grutto 2023

Vanmorgen heb ik hetzelfde rondje gefietst als in mijn vorige blog, alleen nu met de telelens op mijn camera. En die had ik niet voor niks meegenomen want ik heb verschillende Grutto’s kunnen fotograferen, ze zitten weer op hekken en paaltjes. Dus dat was goed kijken en als ik een Grutto zag, afstappen en klikken maar. Een makkelijk vogel om te fotograferen en met mijn 500mm sta ik er best wel ver vanaf, dus weinig bedreigend voor de vogel.

Grutto

Nummer één en ook nog een vliegje in beeld.

 

Grutto

Bij het volgende hek nummer twee met in de achtergrond schapen.

Weer verder fietsend hoorde ik een Grutto en vermoedde de vogel op een ander hek, ik heb mijn fiets weer neergezet en ben bijna kruipend die kant opgegaan met de bedoeling een foto meer door het groen kunnen nemen.

Grutto

Toch net weer even anders.

 

Grutto

Op dezelfde plek, aan het stuntelen op de paal.

 

Grutto

De Grutto in vlucht kon ik op een plek fotograferen bij een plas/dras plek.

Tevreden ging ik op huis aan 🙂

9 Comments

  1. Geweldige deze serie. De één is nog mooier dan de volgende. Ook de foto´s door het groen zijn mooi gelukt. Ik kan me voorstellen dat je tevreden naar huis ging.
    Als ik je fotoserie zie dan lijkt het of er grutto´s te over zijn, maar dat viel me zelfs op Texel toch weer tegen.

  2. Hallo Willie,
    Wat een gaaf blog. D’r zit maar een ding op… gewoon thuis blijven en daar een stukje blijven fietsen. 😂 Viel het in Drenthe nog een beetje tegen, qua vogels, hier zie ik prachtige foto’s. Beetje jaloers nu.
    Groet, Geert.

Comments are closed.