Halsbandparkiet

Het valt me op hoeveel mensen er wandelen of was dat altijd al zo?  Vandaag is het zonnig met een koude noordoostenwind maar daar kan je je op kleden. Dus vanmiddag hebben we een lekker rondje gelopen en in een wijde boog om de andere wandelaars gegaan. Bij het Weerepad gekomen hoorden we een schel geluid uit de bomen komen en even later viel het kwartje… een Halsbandparkiet. Af en toe horen we ze in het dorp en nu kon ik er een foto van maken.

Halsbandparkiet

Op sommige plekken in het land zitten er veel en dan wordt er wel op gemopperd, maar wat een kleuren heeft de vogel!
De vage takken achter de vogel zijn niet echt mooi, maar de foto wordt toch niet ingelijst 🙂

7 Comments

  1. Ik weet dat ik op achter loop met reageren maar ik wist niet dat het zover was!!!!!
    Maar goed dat ik toch altijd weer verder terugkijk.
    Heel gaaf deze parkieten. Hier bij ons zie je deze nog niet.

  2. Dit zijn zeker prachtige opnames en weer lekker scherp ook. En het zijn echt prachtige vogels om te zien. Onderstaande tekst even ter info natuurlijk maar ze komen tegenwoordig overal voor…in de grote steden zoals Den Haag, Amsterdam en Rotterdam en daar vormen ze of is het een ware plaag aan het worden gezien de enorme aantallen. Ook de inheemse vogels met name de holenbroeders hebben enorme last van deze grote parkieten. Officieel is het nog niet aangetoond of ze echt schadelijk zijn voor onze natuur alleen onze natuur heeft nog geen antwoord op deze exoten. In Rijswijk heeft een koppeltje slechtvalken wel een manier gevonden om ze in de lucht te pakken. En trouwens.. de plek waar je deze hebt gefotografeerd daar broed elk jaar een koppeltje grote bonte spechten en die zitten nu ergens anders omdat hun nest is gekraakt… Fijne dag en de groeten aan Hanry. Groet Marcel

  3. Dat is wel echt een waarneming in Amsterdam en omstreken. Ze kunnen wellicht overlast veroorzaken en dat mensen ze daarom lastig vinden. Volgens mij geldt dat ook voor de vele reigers in de stad.
    Mooie foto’s heb je ervan gemaakt.

Comments are closed.