Hazenpootjes

We gingen in de bossen fietsen met een doel, manlief het Hazenpootje en ik de Kluifzwam. We hadden nog geen 4 kilometer gefietst of we moesten al in de remmen. Op links signaleerden we een Kluifzwam en aan het doel moest gehoor gegeven worden… Dus mijn spullen uit de tas gepakt en tijdens die handeling keek ik wat rond. ” Moet je zien, daar rechts….wat is dat!” Het bospad daar was werkelijk bezaaid met Hazenpootjes. Hoe mooi wil je het hebben, in een paar stappen hadden we allebei ons doel. Maar natuurlijk fotografeerde we ook elkaars doel! De Kluifzwam komt nog, eerst de Hazenpootjes ze zijn zo mooi!

Hazenpootje

Bij bosjes op een fragiel steeltje, als je goed kijkt zie je dat naast het voorste exemplaar het beginsel staat.

Hazenpootje

Dit dus, mooi boven het bladerdek. De stelen erachter zijn dus de volwassen Hazenpootjes.

Hazenpootjes

Hazenpootjes

Ik heb de foto’s gemaakt met verschillende diafragma’s, de grootste diafragma vind ik toch meestal het mooist. Fijne diffuse achtergrond.

Hazenpootje

Hier krult de hoed al wat om.

Hazenpootje

En nog verder…

Hazenpootje

Hazenpootje

Dit lijken wel drie knotsen. Het was super om dit allemaal te zien, honderden stonden er. We moesten voorzichtig knielen om ze niet te verpletteren.

Na deze sessie die wel even duurde, fietsten we weer vrolijk verder. Afstappen hoefde niet meer, de missie was geslaagd!

3 Comments

  1. Hele fijne serie, Wil! Fraaie details en achtergronden, soms met mooie herhalingen. Prachtig van kleur en scherpte en vanuit fraaie standpunten gemaakt. Was weer goed om te zien!

    Groeten, Larry

Comments are closed.