Herfst

Gisteren zat ik nog buiten in de zon, maar het is herfst en daarom wat herfstfoto’s. Herfstfoto’s genomen in het Heilooërbos en dan vooral foto’s van paddenstoelen. Paddenstoelen waar ik de naam niet van weet, zijn het mycena’s of franjehoeden? Het is zo’n moeilijke materie, als ik in de boeken kijk, word ik helemaal kriegel… dus hier laat ik gewoon paddenstoelen zien 🙂 . Uit betrouwbare bron heb ik nu vernomen dat het waarschijnlijk Bundelchloormycena (Mycena stipata) zijn. Anton en je zwager hartelijk dank!

paddenstoel

Het begint zo, het lijken wel trommelstokjes.

paddenstoel

Een mooie groep bij elkaar en met de achtergrond ben ik ook wel blij.

paddenstoel

Vanaf de andere kant genomen.

paddenstoel

Lekker spelen met het onderwerp.

paddenstoel

Het bos op de achtergrond.

boom en blad

En hier word ik zo blij van, dubbelopnames maken, wauw wat is dat super!

8 Comments

  1. Prachtige herfstserie, ik vind de mycena toch wel een van de meest fotogenieke paddenstoeltjes, ze zijn klein en je kan lekker spelen met schertediepte en standpunt. Met de kleuren in de achtergrond is dit een echte herfstblog geworden.
    groetjes Ghita

  2. Jullie zijn weer lekker bezig zeg… wat een mooie opnames. Het is de laatste weken goed vochtig buiten dus de paddenstoelen schieten de grond uit. De eerste drie zijn echt top en hier werkt de achtergrond ook weer goed mee gezien de kleuren…gaaf hoor. Groet Marcel

  3. Mijn zwager zegt het volgende over 1 en 2: “Ik heb geen materiaal van deze mycena’s, want dat zijn het, waardoor een soortnaam noemen problematisch wordt. Ik denk aan de Bundelchloormycena is(Mycena stipata)”

    Anton Kieftenburg
  4. Mooie foto’s, Wil. Vooral de tweede foto vind ik eruit springen; zit voor mij op de een of andere manier een heel mooi en kloppend ritme in. Mocht je de namen willen weten, stuur de foto’s dan even naar me door. Mijn zwager zit bij de Mycologische vereniging en is een wandelende encyclopedie op dit gebied. Groet van Anton.

    Anton Kieftenburg

Comments are closed.