IJsvogel (Alcedo atthis)

Afgelopen zaterdag 8 augustus ben ik met een fotomaat bij natuurvereniging ’t Ruige Hof in Amsterdam geweest. Daar staat een hutje naast een IJsvogelwand en op afspraak kun je daar gebruik van maken om de IJsvogels te fotograferen. Tegen een vergoeding die dan weer ten goede komt aan de vereniging. Zo’n afspraak maak je weken van tevoren en dan weet je natuurlijk niet hoe de omstandigheden zullen zijn. Nou, warm dus, heel warm…. om vier uur uit bed, kan koffie en veel water mee en we zouden wel zien. Laat het nu reuze meevallen in de hut, deze grenst aan een waterplas waar later ook volop in gezwommen werd.

Pa en moe IJsvogel lieten zich vooral in het begin goed zien. Ze waren druk met het voeren van jongen en vlogen regelmatig de ijsvogelwand in en uit. Later werd het rustig en om elf uur/ half twaalf besloten we huiswaarts te gaan.

IJsvogel Alcedo atthis

6.24 uur mooi diffuus licht.

IJsvogel Alcedo atthis

6.51 uur hier is de rug mooi zichtbaar.

IJsvogel Alcedo atthis

De zelfde tijd als vorige foto, hier wat meer gecropt.

IJsvogel Alcedo atthis

7.30 uur de achtergrond in vuur en vlam.

IJsvogel Alcedo atthis

7.40 uur de achtergrond is wat onrustig maar de houding wel erg leuk.

IJsvogel Alcedo atthis

8.05 uur, vooraanzicht.

IJsvogel Alcedo atthis

9.49 uur er kwam wat sluierbewolking en daar was ik ook wel weer blij mee, komt de foto ten goede, hoewel de twee hierboven ook naar mijn zin zijn. Ik heb veel foto’s gemaakt, ook één waar de vogel uit de wand vliegt, maar die scherpte is niet helemaal top, dus die blijft in het archief, ha ha!

Hierboven is een strakke foto he? Het staartje mooi gebogen en een fraaie houding zo naar boven kijkend met vis in de bek.

3 Comments

  1. Ooohhh geweldig. Wat een buitenkans en een prachtige serie heeft het je opgeleverd. Die laatste, wat een droomplaatje!
    Mag ik er eentje hebben om aan mijn wand met ijsvogels te hangen?

Comments are closed.