Infilltratiegebied Castricum

Afgelopen donderdag ben ik met Ria naar het infiltratiegebied in de duinen bij Bakkum/Castricum gereden. Na de auto geparkeerd te hebben. liepen we de duinen in en al zouden we niets kunnen fotograferen, de wandeling was al heerlijk. Op waarneming had ik gelezen dat de Wilde Zwanen uit Rusland gearriveerd waren zoals elke jaar in de winter. In het Hoefijzermeer bij het “Boetje van onze Kees” zwommen er geen Wilde Zwanen, je kan daar ook de Roerdomp treffen of de Waterral. Niets van dit al maar we aten daar ons broodje op en gingen na een tijdje de duinen weer in. Al snel zagen we een familie Wilde Zwanen en op een afstandje gingen we in het gras zitten fotograferen.

Het weer was erg grijs en miezerig zoals zo vaak de laatste tijd, maar we waren blij dat we toch gegaan waren. Het liefst had ik de zwanen midden op het rustige water gehad en dan met een mooi spiegelbeeld erbij. Een reden om nog eens te gaan en dan met helder weer.

Terwijl ik zo zat, zag ik vanuit mijn ooghoek iets bewegen aan de rand van het duin en water. Een Drieteenstrandloper….superdesuper! We bleven heel stil zitten, camera voor ons gezicht en hij kwam steeds dichterbij. Wel iets anders dan op het strand daar vliegen ze steeds weg vanwege honden enz. Het was echt zo leuk, ik heb een tijdje gewoon zitten kijken zonder te fotograferen, ik kon hem haast aaien dat kleine dondertje.

7 Comments

 1. Wat een genot om de wilde zwanen van zo mooi dichtbij te kunnen fotograferen Willie 😀
  Ik vind de wilde zwanen ook mooier dan de knobbelzwanen die wij hebben. Ik wist niet eens dat ze in Castricum ook zaten. Echt hele mooie platen.
  Dan ook nog een drieteentje wauw zeg…..
  Dit was dus een super leuke dag .

  Groejtes

 2. De fotoserie van de wilde zwanen is al een prachtige serie en dan krijg je als toetje ook nog zo’n dodje voor de camera. De laatste foto vind ik top, daar blijf ik naar kijken.

 3. Wat een heerlijk opnames Wil! Het drieteentje mooi gespot en weer fraai op de foto gezet. Ook de wilde zwanen mogen er zijn en idd deze prachtige vogel zo vrij op het water is natuurlijk erg mooi maar dit zijn ook geslaagde opnames. Nog bedankt voor je reactie. Fijne dag! Groetjes Marcel.

Comments are closed.