Juffers

Van Githa had ik een goede omschrijving gekregen van de plek in het AWD waar vaak Boomkikkers zitten. Met hooggespannen verwachting ben ik gisteren met manlief naar DE plek gelopen en gezocht en gezocht. Op alle braamstruikblaadjes gekeken, keer op keer. Heel wat stapjes gezet die dag 22242 stapjes om precies te zijn :-). Je raadt het al he?  Huilen… maar ik weet de plek en ga gewoon weer een keer zoeken. Het was best wel rustig met alles, een paar Damherten maar, geen vosjes, wat vlinders maar die waren te snel. Naarmate de dag vorderde, werd het ook warmer en dan ga ik me niet zo erg uitsloven. Juffers vlogen er wel veel dus daar heb ik mijn best op gedaan.

Lantaarntje

Deze foto heb ik genomen bij het poeltje waar de Boomkikkers zouden zitten.

Lantaarntje

Ik vind het zo moeilijk om de juiste naam te vinden. Inmiddels weet ik dat dit Lantaarntjes zijn.

Watersnuffel

Later langs een kanaal zaten tientallen juffers, dit zijn Watersnuffels. (met dank aan Larry Kef)

Watersnuffel

Dit geeft wel een rustig beeld het blauw bij het groen.

Watersnuffel

Mooie schepsels zijn het en met een macro-opname zie je dat goed.

5 Comments

 1. Ik hoop dat je die boomkikkertjes nog een keertje zal vinden, maar gelukkig kon je deze juffers prachtig vastleggen. Die heb ik dit jaar nog niet 1 keer naar tevredenheid op de foto gezet.
  En de soorten, ze lijken zo op elkaar, ik noem ze allemaal maar juffer.

  groetjes Ghita

 2. Jammer dat jullie de Boomkikker niet hebben gezien, Wil, maar je bent met hele mooie foto’s van juffers thuisgekomen.
  Fraaie composities en mooie achtergronden, warme kleuren en fijne scherpte. Leuk moment ook met de 4 Watersnuffels op het “rietje”. Op de eerste 2 foto’s staan Lantaarntjes.

  Groeten, Larry

 3. Hoi Willie,

  Ik heb al een tijdje niet op je site gekeken en vebaasde mij erover dat je alweer een 6-tal erg mooie series hebt gemaakt.

  Groet Jos.

  jos van streepen

Comments are closed.