Klaproos (papaver)

Vanmorgen voordat ik naar mijn vrijwilligerswerk ging, heb ik toch maar mijn camera gepakt. Stel je voor dat de zon door zou komen en er parelmoervlinders in de Hoeptuin zouden zitten. De zon brak niet door en daarom besloot ik na gedane arbeid naar een plek te gaan waar altijd klaprozen staan. Ze staan in een privétuin, maar zo dat je er vanaf de openbare weg bij kan, gewoon om van te genieten of foto’s te nemen.  En genieten was het, wat een paradijsje op aarde. Een impressie van dit mooie stukje wilde tuin.

Klaproos (papaver)

Het waaide nogal waardoor het lastig was scherp te stellen, dat deed ik handmatig de camera op statief.

Klaproos (papaver)

Hier met wat grassen erbij.

Klaproos (papaver)

Veel klaprozen in de knop dus daar kan ik nog wel een keer langsrijden. Het lijkt me ook leuk om tegenlichtopnames te maken een keer aan het einde van de dag.

Klaproos (papaver)

Wat meer kleur door de paarse bloemen erachter.

Klaproos (papaver)

Mijn schildersezel, kwasten en verf  had ik ook mee…:-)

 

5 Comments

 1. Mooi hoor Willie,
  klaprozen zijn ook altijd heel leuk om te footgraferen. Je hebt het over een hoeptuin en de parelmoervlinders. Zitten deze dan ook bij ons in de buurt? ik ga wel ff googlen.

 2. Rood vind ik een van de lastigere kleuren om goed op de foto te krijgen. Bij het fotograferen van bloemen valt dat me steeds weer op. De kleur wordt in veel gevallen nogal ‘vlak’ weergegeven. Met de vierde foto vind ik dat je laat zien dat dit niet altijd zo hoeft te zijn. Met het paars in de achtergrond heeft deze foto mijn voorkeur. (voor wat het waard is, haha)

  Groet van Anton.

  A. Kieftenburg
 3. Hele mooie impressie, Wil. Fijne, zachte kleuren en achtergronden! Goed om te zien allemaal, mijn voorkeur gaat echter uit naar de laatste foto. 🙂 🙂

  Groeten, Larry

Comments are closed.