Kleine alk

Zondagavond, ik was bezig mijn tanden te poetsen, manlief komt pratend boven, pratend met Ria. “Nee, ze slaapt nog niet”. Ria had van haar vogelvriendin gehoord dat er een Kleine alk in Den Oever zit. “Ga je met me mee, please…ik wil zo graag”. “Na de koffie?” “Nee eerder. ik neem wel chocolademelk mee”. “Prima, het werk blijft wel liggen en dat bleef het ook. 🙂

Aangekomen bij de haven van Den Oever zagen we de vogel  niet, maar ik denk een klein half uurtje later wel. Wij op onze billen glibberend naar beneden de dijk, steun zoekend op de stenen. De Kleine alk, niet normaal wat is dat beestje vlug, het zit meer onder dan boven water. Zie dat maar eens te fotograferen, dat valt niet mee. Ik heb ook aardig wat waterfoto’s… maar gelukkig ook een paar goede met vogel.

Kleine alk

Ze komen in Nederland voor als onregelmatige gast. Vooral bij noordwesterstormen wordt de kleine alk aan de Nederlandse kusten gezien. Sommige jaren in opvallend grotere aantallen dan in andere jaren. Bij hevige stormen, vooral in november, kunnen ze soms ver landinwaarts worden geblazen.

Deze is dus ook door de wind de haven ingeblazen. Het is echt een hele leuke/mooie vogel die ook veel aandacht trekt. Zojuist zag ik op waarneming dat hij er vandaag ook nog is.

6 Comments

  1. Leuk dat het toch nog gelukt is om een goede foto te maken.
    De Kleine Alk was erg druk met het zoeken naar eten.
    Ook ik heb er een paar uur over gedaan om een mooie foto te maken.
    Erg leuk om deze soort te hebben gezien.

    Geerie

Comments are closed.