Kleurig

De laatste tijd ben ik lekker in de tuin bezig. Oude woekerde planten eruit spitten en nieuwe planten erin zetten. Een buxusrondje dat al jaren en jaren stond, hup eruit…. wekenlang de groene bak vol. Ja, dat heb je dan ook weer, maar inmiddels is alles weg. Op die plek staat nu een appelboompje, een kruisbessenstruik en “plukbloemen”. Heerlijk, elke ochtend is mijn eerste gang naar deze plek en ik droom van de tijd dat ik met een mandje in mijn hand appels en bloemen ga plukken! Ha, ha, dat duurt wel wat jaren…

De insecten hebben de Alchilea al gevonden en goedgekeurd.

bij op Alchilea
bij op Alchilea
Hommel in bloem

De Fuchsia bloeit prachtig, de hommels zijn er niet van weg te slaan!

Dagpauwoog

De vlinderstruik staat er al een tijdje, heerlijk geurend en aantrekkelijk voor de vlinders. De Dagpauwoog wil ik wel even laten zien, zo’n mooie vlinder is het.

4 Comments

  1. Fijn om te lezen dat je zo’n plezier beleefd aan je tuin, Wil en dan ook nog in combinatie met je andere hobby. Heerlijk toch! Mooie, frontale beelden van de hommel, in fijne scherpte en kleuren. Leuk moment bij de derde. De Dagpauwoog in mooi licht en tegen een fraaie achtergrond. Was weer goed om te zien.

    Groeten, Larry

  2. Hoi Wil,

    Je hebt mooie macro opnamen gemaakt van de insecten. Ook de Dagpauwoog heb je fraai afgebeeld met een lekker scherp oog in de linkervleugel. Ik las zojuist dat er in de maand september een toename (zgn derde generatie) is van vlinders, terwijl normaal gesproken er juist sprake is van een afname. Het vroege voorjaar en en warme juli maand zouden daaraan ten grondslag liggen.

Comments are closed.