Kluut ( (Recurvirostra avosetta)

Gisteren heb ik met Petri een dagje doorgebracht in de hut van Landschap Noord Holland in de Balgzandpolder. Het is afwachten wat er langskomt, er wordt niet gevoerd zoals ik vele andere commerciële hutten. En er wordt ook niet “geëtaleerd” met stokken, stammen enz. Het water, de lucht en een tweetal eilandjes dat is waar je het mee moet doen. We lieten het maar op ons afkomen en hebben een superdag gehad!
Vijfhonderd foto’s heb ik gemaakt en na een eerste schifting heb ik er nog veel over… Eerst wil ik jullie wat foto’s van de Kluten laten zien en een andere keer van de Kleine Plevier, Scholekster, Witte Kwikstaart en anders moois.

Op de terugweg naar huis vertelde ik aan Petri dat sommige mensen de Kluut hebben gefotografeerd met onder de vogel jongen, waardoor het lijkt dat er heel veel pootjes onder de Kluut zitten/staan. Laat ik nu thuis zien dat ik dat onbewust ook heb gefotografeerd.

Kluut (Recurvirostra avosetta)

Kluut (Recurvirostra avosetta)

Kluut (Recurvirostra avosetta)

Schattig he?

Kluut (Recurvirostra avosetta)

Op weg met flinke pas vooruit! Zoals je ziet heb ik voor een zwart/witte uitvoering gekozen, heeft wel een mooie sfeer vind ik.

Regelmatig kwamen de Kluten langs maar werden direct weggejaagd door de Scholekster. Toch hebben we nog kansen gekregen om de Kluut te fotograferen, hieronder nog een paar foto’s.

Kluut (Recurvirostra avosetta)

Elk uur van de dag was het licht weer anders en krijg je steeds weer een wat andere sfeer.

Kluut (Recurvirostra avosetta)

Heel dicht voor de hut, 300mm was teveel, maar een uitsnede is ook wel leuk en de achtergrond werkt mooi mee.

 

5 Comments

 1. ohh wat mooi, prachtige foto’s van de kluut, zo dichtbij… en wat leuk die kleintjes.
  Als ik dit zie krijg ik toch wel spijt dat ik toen niet ben meegegaan (weet niet meer wanneer dat was), de lange reis staat mij een beetje tegen, maar als ik dit zie , dan is het toch wel de moeite waard, als de omstandigheden ook mee zitten.

  groetjes Ghita

 2. Fijne beelden van deze mooie soort, Wil, leuk ook met de kleintjes erbij. Goed om te zien allemaal en ik ben benieuwd naar je andere foto’s van deze dag!!

  Groet, Larry

 3. Een mooie serie heb je daar kunnen maken, Willie. Met die kleintjes erbij krijg je toch weer een heel andere sfeer; je maakt als het ware kennis met een leuk gezinnetje. Kluten zijn lastig te fotograferen vanwege het zwart wit van hun tekening, dat is wel bekend. Je bent er goed in geslaagd om dat onder controle te houden. Alhoewel elke foto z’n charme heeft, vind ik foto nr. 5 er fotografisch het meeste uitspringen.

  Groetjes,
  Anton.

  A. Kieftenburg

Comments are closed.