Maandopdracht Birdpix

Al heel wat jaren plaats ik foto’s op Birdpix. Het is begonnen met het bekijken van de vogelfoto’s om kennis op te doen van de soorten die er zijn. En op een zeker moment heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik daar foto’s gaan plaatsen. De foto’s worden gemodereerd, als het niet goed genoeg is, word je in het tijdelijke album gezet. Voldoet je foto aan het criterium kom je op de voorpagina en krijg je commentaren en als je geluk hebt nominaties. Daarna kun je nog in de Database komen, in ieder geval is het geen bagger wat je te zien krijgt.

Elke maand is er een opdracht waar je vrijblijvend aan mee kunt doen. De opdracht van januari was: Twee vogels van dezelfde soort bij elkaar op de foto.

Ik heb ringmussen geprobeerd, groenlingen, vinken, meeuwen… Vorige week maandag moest ik in Bakkum zijn en heb dat gecombineerd met een bezoek aan de wilde zwanen. Leuke foto’s gemaakt maar niet leuk genoeg voor de wedstrijd. Het zat me niet lekker en dinsdag ben ik samen met manlief naar Bergen aan Zee gereden. Manlief vermaakte zich met golven en palen enz. en ik hoopte Drieteentjes te zien. Na kilometers lopen  zag ik de eersten langs de branding vliegen en struinen. Ja, en dan moet je er twee bij elkaar hebben. Ik lag in het water en zand zo laag mogelijk, slecht voor mijn nek, wat resulteert in hoofdpijn. Maar dat neem ik voor lief, het is niet anders. Uiteindelijk had ik een paar foto’s in de pocket en zag eruit als een zwerver.

Nu laat ik eerst een foto zien van een drieteenstrandloper zwevend over het water, kun je zien hoe super snel ze zijn.

Drieteenstrandloper

En dan de tweede foto, mooi naast elkaar.

Drieteenstrandloper

Voldoet goed aan de opdracht.

Drieteenstrandloper

En dan deze twee rennend naast elkaar, oogcontact met de fotograaf, mooie koude sfeer en allebei scherp.

Gisteravond, ik lag al op bed, komt mijn man de trap opgestormd… ” Wil, je bent geëindigd op de eerste plaats!” Met deze laatste foto dus, zo leuk! Nu mag ik de opdracht bedenken voor de maand februari.

9 Comments

 1. Ik vind deze drieteentjes altijd al zo leuk en nu heb jij hiermee ook nog de eerste plek behaald :-). lastig fotograferen omdat ze wel altijd blijven “hollen” maar je lag ook in het zand. Je moet er wat voor over hebben maar je ben me recht genomineerd voor deze 😉
  gefeliciteerd. ben benieuwd wat voor opdracht je gaat verzinnen voor februari 😉

 2. Ohhhh, wat super. Het heeft je wat kunst en vliegwerk gekost maar dan heb je ook een prachtig resultaat. Ik vind ze alle drie prachtig. Een verdiende eerste plaats met je laatste foto.

 3. Hoi Willie,
  hartstikke leuk hoor…. zowel de foto als het ‘winnen’ van de maandopdracht 👍
  Ook ik kijk al sinds jaar en dag op Birdpix en lees wel eens iets over een maandopdracht. Via jouw verhaaltje weet ik dus nu hoe e.e.a. in de praktijk werkt.
  Vriendelijke groet,
  Geert

Comments are closed.