Metamorfose

Gisteren hebben we een kijkje genomen bij de Hondsbossche Zeewering. Halverwege de grote operatie hadden we al gekeken, toen lagen er tientallen Gewone Zeehonden op het aangebrachte zand. We wisten eigenlijk niet goed wat we konden verwachten. Ja, er waren miljoenen kuubs zand aangebracht voor de versterking van de dijk. En er waren veel mensen die mopperden omdat er voor de vogels weer een foerageergebied verloren zou gaan… Maar beste mensen, ik vind het helemaal geweldig zoals het er nu uitziet! Een mooi breed strand, deed me denken aan Terschelling, Helmgras is er geplant en er loopt een fietspad tussendoor. Er is natuurlijk ook veel verloren gegaan wat bodemleven enz. aangaat. Maar laten we van het positieve uitgaan, verderop richting Petten is er een gebied dat de vogels snel hebben weten te vinden. Ook is er voormalig bollengrond afgegraven, daar zijn plasjes en nolletjes gecreëerd. Hieronder een indruk van hoe het nu is.

Zee en strand

Zee en strand

Kitesurfers hadden het naar hun zin, er stonden hoge golven.

Zee en strand

Richting het noorden genomen, een mountainbiker en wandelaars.

Zee en strand

Het licht was steeds anders, blauwe luchten werden afgewisseld door grijze en schitterende wolkenluchten.

Zee en strand

Stuiven dat het deed… ik droeg een zonnebril,  maar daar zag ik uiteindelijk ook niet veel meer door. Het is heerlijk om de elementen van het weer te trotseren. Je voelt dat je leeft, zeg ik dan altijd…

Zee en strand

Zee en strand

Hier richting het zuiden, restaurant Minkema zie je links in de verte liggen. De zaken gaan goed las ik ergens, ook vanwege deze verandering!

Zee en strand

Ook liggen er hier en daar typische “stranddingetjes”. Niet meer denken aan het asfalt en basalt, gewoon lekker genieten van wat er nu is. We willen ook geen natte voeten toch?

5 Comments

 1. Je fraaie beelden geven een goede indruk van de huidige situatie daar, Wil, een prachtig strand is het geworden. Mooi beeld van het schuimende water en een leuk stilleven van “stranddingetjes”. Goed om dit zo te zien allemaal!

  Groeten, Larry

 2. Wat een prachtige foto’s Willy!
  Maar wat me vooral aangreep is je postieve benadering!
  En dat van iemand die weet, vogelkenner en liefhebber, waar ze over praat..
  Dat maar veel mensen van dit prachtige strand mogen genieten!

  Marianne Biersteker

Comments are closed.