Onderweg

Elke dag loop ik wel een rondje in het dorp, de polder of de duinen. Meestal heb ik mijn camera bij me, je weet immers maar nooit wat je tegenkomt. Voor mij was het een verrassing toen ik op het Kwakelpad twee Roodborsttapuiten zag in het riet. Normaal gesproken zie ik daar in het voorjaar en zomer verschillende rietvogels en in de sloot wat eenden. De eerste keer dat ik ze zag had ik geen camera bij me maar de volgende keren daarna natuurlijk wel. Het was verdraaid lastig om ze vast te leggen, maar uiteindelijk lukte het wel.

 

RBT

Het enigszins verroeste bord kleurt wel bij het mannetje.

 

RBT

Hier de vrouw in een pluim. Het zijn toch vogels die in de duinen of heide gezien worden, maar in de polder… of zie ik dat verkeerd?

 

Tijdens een wandeling hier dichtbij huis zag ik een Koperwiek, die had ik de hele winter gemist. Superblij om hem/haar te zien.

Koperwiek

 

In de sloot zwom een Kuifeend, omgezet naar zwart/wit vond ik hem wel mooi.

Kuifeend

 

Het is zulk mooi weer deze week, dus ik besloot maandag de fiets te pakken en de polder rond te fietsen. Er worden alweer Grutto’s gespot maar deze zijn hier nog niet  gearriveerd. Wel zwommen er verschillende paardjes Fuut die elkaar het hof maakten. Een paar keer ben ik de fiets afgestapt en geprobeerd dat te fotograferen. Het is alleen wel bloedlink om daar laag bij de vaart langs de weg te gaan knielen of zitten. De auto’s rijden zo hard en het is zo smal, ik vond het verstandig om daar niet teveel werk van te maken. Hieronder is een van de Futen.

 

Fuut

En dan tot slot gistermiddag een wandeling in de duinen en daar waren veel Roodborstjes die zongen dat het een lieve lust was.

 

Roodborst

 

Ik vind ze zo leuk en neem altijd de moeite om ze te fotograferen. Hier is het licht zo mooi, fijne kleuren in de omgeving! Ook hoorde ik verschillende Grote Bonte Spechten, er waren vinken, boomkruipers en staartmeesjes. Er liepen veel vogelaars die allemaal genoten van het mooie weer en de vogels. In de Karpervijver aldaar, ligt al jaren een omgevallen boom en elke week zie ik daar Grote Zaagbekken. Het is een uitdaging om daar een fatsoenlijke foto van de nemen, maar ik probeer het steeds weer. Het is een takkenbende maar hij staat erop 🙂

 

Grote Zaagbek

 

Het is een wintergast, nog even en die zijn ook weer vertrokken, maar we krijgen er weer andere vogels voor terug, leuk!

9 Comments

 1. Bij zachte winters overwinteren er ook roodborsttapuiten in Nederland, of zou dit vogeltje al terug zijn van de vogeltrek… Hoe dan ook; het is een prachtig beestje en je hebt er hele mooie foto’s van kunnen maken 👌
  Ook nog een Grote Zaagbek kunnen fotograferen… top hoor.
  Groet, Geert

 2. Goh, wist ik niet eens, dat die roodborsttapuit die ik dan zie een mannetje is… best logisch natuurlijk. En die zaagbek, prachtig zeg! Mooie foto’s allemaal weer.
  Ik zag gisteren een tafeleend, en de staartmeesjes komen nu al een aantal dagen in een groepje in de tuin feesten, zalig!

 3. Een heerlijke serie. Bij een roodborsttapuit denk ik altijd aan Dwingelderveld, waar ik ze heb leren kennen. Gaaf met dat roestige bordje erbij.
  Ook de tweede foto die van het vrouwtje is prachtig. Het lijkt wel een schilderij.
  De koperwiek is een mooie waarneming. Omdat de winters niet meer zo streng zijn zie ik ze niet meer in onze tuin.
  Ook de fuut en het roodborstje staan er mooi op.
  Het takkige decor van de zaagbek heeft wel wat. Het doet kunstig aan.

 4. Het is van begin tot eind weer een feest om je blog te lezen en de foto’s te bekijken. Je had me meteen al te pakken met die prachtige roodborsttapuit. Die dacht natuurlijk perfect gecamoufleerd te zijn in die omgeving.
  Maar de rest van je serie is niet minder mooi, vooral het roodborstje staat er weer meesterlijk op. En die takkenboel …, ach, de grote zaagbek staat er op en daar was het om begonnen. 🙂
  Fijne avond.

Comments are closed.