Paddenstoelen

Paddenstoelen zijn er het hele jaar door maar associëren we toch met de herfst. Dus snel nog maar wat paddenstoelenfoto’s uploaden, het is toch grijs, koud en akelig weer.

forse aardster

De Forse aardster.

 

Vroege bekerzwam

Vroege bekerzwam.

 

ruitjesbovist

ruitjesbovist

En de Ruitjesbovist, lijkt veel op de parelstuifzwam maar is veel groter. Maar ik kan het toch nog fout hebben, want het determineren blijft lastig.

 

Paarse korstzwam

Paarse korstzwam.

 

spechtinktzwam

Spechtinktzwam, je kunt je inktpot ermee vullen!

 

spechtinktzwam

En tenslotte zoals de spechtinktzwammen daar stonden, voor een verse zwam en daarachter de zwam die ik close up gefotografeerd heb. Ze stonden er in vier stadia.

Voor het eerst van mijn leven gezien, leuk om steeds weer nieuwe dingen te ontdekken.

4 Comments

  1. Mooie collectie, daarmee sluit je de herfst toch wel op waardige wijze af. Mijn favoriet is die Forse aardster. Aardsterren heb ik hier in de buurt nog nooit aangetroffen.
    Je foto van de Paarse korstzwam vind ik ook erg mooi. Het lijkt alsof er hier en daar rijp op zit, die mooi de overgang naar de winter zou kunnen verbeelden. ook de eerste foto van de Spechtinktzwam mag zijn met die mooie uitzakkende druppels.

  2. Dit is een mooie en ook vooral bijzondere verzameling. Je hebt er dan ook hele mooie serie van gemaakt. Die druipende inkt vind ik ook geweldig. Over die soort heb ik voor het eerst gelezen bij Hanry.

    Vond jij het vandaag ook zo koud? Ik werkte vandaag thuis in een heerlijk warm kantoor. Tijdens mijn korte pauze maakte ik een rondje door de tuin, maar vond het zo onaangenaam weer.

Comments are closed.