Paddenstoelen

Afgelopen donderdag zijn we naar het Heilooerbos gereden om paddenstoelen te fotograferen. Ik had de 15/70 mm. lens meegenomen en wilde foto’s maken waarbij je het bos ook ziet. Dus niet alleen close ups, wat natuurlijk ook mooi is, maar je moet keuzes maken. Zo’n macro lens is ook weer zwaar en ik doe het momenteel een beetje rustig aan 🙂 .

mycena

Hier een groepje Mycena’s op een mooi stronkje.

mycena

Leuk detail, de paddenstoel is dwars door het hout gegroeid.

paddenstoel

Geen idee wat de naam is, een “gewoon” bruin exemplaar maar zo laag genomen vind ik het mooi.

paddenstoel

Een fraai groepje tussen het blad.

rode koolzwam

Maar ja, toen zag ik dat manlief wel zijn 105mm mee had genomen. Ha, even lief lachen en ik mocht de lens op mijn camera zetten. Dus toch een paar macro opnames van de rode koolzwam.

rode koolzwam

Ze vallen haast niet op als je over het bladerdek loopt, je trapt ze zo plat. Dus heel voorzichtig lopen en kijken, zo zag ik een paar mooie exemplaren.

rode koolzwam

Heel close.

mycena

Tot slot de Mycena’s in tegenlicht!

9 Comments

  1. Mooie serie heb je daar kunnen maken, Willie. Het leuke van Paddenstoelen is, dat je ze in vele vormen, grootten en kleuren kunt aantreffen. Wat kleur betreft zijn de voor mij zeer aansprekende foto’s van de Rode koolzwam daar een mooi voorbeeld van. Ik heb een keer in Grasduinen of Roots ook hele bijzondere foto’s van zwammen gezien. Ik weet alleen niet meer in welk nummer dat was. Groet van Anton.

    Anton Kieftenburg
  2. Gelukkig dat je man de macrolens mee had 🙂
    Werkelijk prachtige foto’s van de paddo’s in dit bos (ook voor mij niet zo ver weg). Hele mooie en zachte kleuren. Echt heel mooi!

Comments are closed.