Panteramaniet

De foto’s die ik laat zien zijn van vorig jaar oktober. De Panteramaniet stond in het bos bij Dwingeloo.. Ik las in de Roots dat bij het Drents Friese Wold en het Dwingelderveld zo’n 800 soorten staan. Waarvan ook weer meer dan 100 zeldzame soorten paddenstoelen. Een paar weken terug ben ik in de duinen bij Egmond geweest met de bedoeling paddenstoelen te fotograferen. Dat viel echt in het water…. zware regenbuien kreeg ik over me heen! Om toch in de herfstsfeer te komen deze “oudjes” dus.

Panteramaniet

Deze foto is van de eerste ontmoeting, we besloten de volgende dag weer terug te gaan.

Panteramaniet

Ja, in één nacht tijd, mooi he?

Panteramaniet

Dit is een Truffelvliegje, dus geen kabouter op een Vliegenzwam, rood met witte stippen… Maar een Truffelvliegje op een Panteramaniet bruin met beige stippen!

5 Comments

 1. Mooie zachte tinten van deze prachtige zwam, leuk dat je meerdere stadia van de groei laat zien. Het gaat altijd heel snel, voor je het weet zijn ze al uitgedroogd en versleten.
  Leuk die foto met dat kleine vliegje erop
  groetjes Ghita

 2. Hallo Willy, wat een schitterende foto’s zie ik toch weer op je pagina’s.
  Ik heb van deze “Panter” nog nooit gehoord, laat staan gezien.

  dirk jan
 3. De “oudjes” doen het nog goed, Wil. Fraai van kleur, ook in de achtergrond, en vanuit een prachtig standpunt. Fijne details en leuk om de verandering te zien. Mooie herfstbeelden!

  Groeten, Larry

Comments are closed.