Polder Lage Hoek

Vanmorgen was het zulk mooi weer dat manlief en ik besloten de fiets te pakken en de polder in te gaan. We gingen wel ieder een kant uit, gezellig he? Fotografisch gezien zijn we toch wel wat verschillend en dan is het net zo fijn om alleen te “rommelen”.  Onderweg kwamen we elkaar nog wel tegen en beloofde manlief een visje mee te nemen voor tussen de middag!

Bij de Lage Hoek hoor en zie je aardig wat grutto’s en tureluurs, machtig! En ik zag al snel een grutto op een hek/paal zitten. Rustig heb ik mijn fiets langs de kant van de weg gezet en de camera gepakt. Och wat was dat super zeg, ik stond en liep daar wat en de grutto bleef gewoon zitten. Ik wilde op de foto nog wat van de omgeving laten zien en kon zo verschillende dingen proberen.

grutto

Meestal ga ik met mijn diafragma niet zo hoog zitten om een mooi bokeh te krijgen. Nu wel wat hoger gezet om de molen rechts toch zichtbaar te krijgen, maar toch nog lekker soft.

grutto

Hier iets dichterbij met wat schuren op de achtergrond.

grutto

Na een poosje ging de grutto het land in om te foerageren en wat rek- en strekoefeningen te doen. Ik heb nog lekker wat gefietst en was net voordat het ging regenen in huis.

6 Comments

  1. Hele fijne beelden allemaal, Wil. Leuk dat je bij de eerste 2 de omgeving mee hebt genomen, weer eens wat anders en meer dan alleen een Grutto op een paaltje. Wat trouwens ook heel mooi is 😉

    Groeten, Larry

Comments are closed.