Rondje polder de Zeevang

Vanmorgen ben ik in de auto gestapt om een rondje in de polder te rijden, polder de Zeevang. Daar was ik lange tijd niet geweest en het leek me wel leuk om te kijken wat daar zit wat vogels betreft. De Smienten zaten zoals gewoonlijk in grote groepen bij elkaar te “fluiten”. Er vloog een Buizerd over de weilanden en twee Torenvalken, verder waren er een stuk of vier Grote Zilverreigers en evenzoveel Blauwe Reigers. Vanuit de auto heb ik verschillende vogels gefotografeerd, het is daar nogal smal en omdat er steeds auto’s willen passeren is het soms wat lastig. Maar ik kan toch wel wat leuke foto’s laten zien.

De Blauwe Reiger een bekende verschijning maar deze mooie vogel verveelt me nooit.

De Stormmeeuw, op de achtergrond zie je met wat fantasie. een boerderij en een huisje. Door hoe het licht daarop valt, krijg je een leuk effect vind ik.

Witte Kwikstaart

Een Witte Kwikstaart op paal 59.

Een Torenvalk op paal 52.

En een Graspieper op een lelijk ijzeren hek, maar het piepertje is wel mooi…

 

5 Comments

  1. Hoi Willie,
    een gebied waar ik zelf ook wel heen ga.
    Inderdaad lastig als er soms auto’s willen passeren terwijl je net een foto wil schieten maar je hebt er echt hele mooie foto’s aan overgehouden. De vogels zijn mooi helder en scherp en ook heel mooi in details 🙂
    Groetjes

  2. Inderdaad Wil…een blauwe reiger verveelt niet en zeker niet met de deze opname. Ook de achtergrond van de stormmeeuw en TV mogen er zijn een genot om naar te kijken. Weer een geslaagde serie van de Zeevang. Groetjes Marcel

Comments are closed.