Roodborst

Vanmorgen tijdens het maaien van het gras en het wegharken van het blad, kwam er een roodborstje heel dicht bij me scharrelen. Ik heb weleens gelezen dat sommige roodborstje gewoon op je hark gaan zitten, maar bij mij is dat nooit gebeurd. Ik hield me wel een beetje rustig want als je dan gelijk met de bezem in de weer gaat, lijkt me niet verstandig. In vogeltaal heb ik me met hem vermaakt, een beetje fluiten dus :-).
Het wordt al lekker bedrijvig met vogels in de achtertuin en dat is wel genieten. Vanmorgen zag ik aan de voorkant van ons huis, boven de sloot, een ijsvogel vliegen, super he?

roodborst

Roodborst.

 

7 Comments

  1. De Roodborsten die vanuit het hoge noorden als wintergast hier zijn gekomen blijken vaak totaal niet schuw te zijn. Bij de Karpervijver in Bakkum was er vorig jaar een die gewoon een beetje tussen de fotografen door liep. Je moest echt uitkijken dat je niet op ‘m ging staan..Als tuinvogel kunnen ze inderdaad behoorlijk ’territorium gevoelig’ en fel zijn.De foto heeft mooie setting en een Roodborst in zijn herkenbare pose.

    Anton Kieftenburg
  2. Mooie opname Wil. Roodborstjes zijn altijd grappig om te zien maar onderschat ze niet want ze zijn behoorlijk vel. Gaaf hoor dat de ijsvogel bij jou zit Wil…ook geen alledaagse vogel laten we maar zeggen. Sommige mensen hebben ook altijd geluk:) Groetjes Marcel

Comments are closed.