Sfeer

Het is wel leuk om te proberen wat sfeer in foto’s te brengen. En dan speelt licht een heel belangrijke rol. Fotograferen is schrijven met licht, maar niet altijd krijg je wat je voor ogen hebt. Behalve licht speelt de omgeving ook een grote rol, het is leuk als dat wat toevoegt bij het onderwerp.

blauwe reiger

Hier een “gewone” blauwe reiger zoals je ze zo vaak ziet. De reiger heeft een wat sprietig verenkleed en dan vind ik de sprieten van de grassen, de foto helemaal af maken.

zilvermeeuwen

Deze foto is gemaakt op het strand van IJmuiden. De laagjes van de golven, de verschillende soorten meeuwen her en der op het strand en de laagjes in de achtergrond, dit was echt genieten!

strand IJmuiden

En dan komen er een paar bikers, alles komt in actie! Amper kleur, behalve  het rood van de broek van de achterste fietser.

fazant

Fazant in tegenlicht, hier word je toch blij van? Gemaakt bij de Poelboerderij (herken je hem Larry?)

fazant

Weer heel anders zo op het hek. De vogel voelt zich overal thuis zo te zien. Een landelijke sfeer…

ringmus

Deze foto van de ringmus heb ik in de achtertuin gemaakt. Het duurde een tijdje voordat de vogel ging zitten waar ik wilde, maar zo te zien zit hij/zij lekker. Dit heeft voor mij een wat gemoedelijk sfeertje met warme kleuren en je kunt goed zien wat een prachtig verenpak de ringmus heeft. De gewolkte achtergrond laat de vogel mooi uitkomen.

En hier eindigt mijn college 🙂 🙂

 

 

7 Comments

  1. Leuke serie met een thema dat mij erg interesseerd omdat ik ook steeds meer probeer sfeer in mijn foto’s te leggen omdat ik de registrerende plaatjes nu wel heb gemaakt afgelopen jaren. Bij jou vind ik de laatste erg mooi met de zachte achtergrond. Bij de reiger is inderdaad het sprieterige gras een mooi decor, de vogels op het strand en de rode broek, ook goed gezien….fazant op paal vind ik ook geslaagd. De volgende fazant vult weer een andere definitie van sfeer in, daar gaat het niet om de achtergrond of de zachte tinten, maar het beeld van de natuurlijke omgeving van deze vogel. Mooi gedaan.
    groetjes Ghita

Comments are closed.