Uitwaaien in Egmond aan Zee

Op weg naar huis na een gezellige verjaardag van mijn broer besloten we bij Egmond aan Zee even het strand op te gaan. Er stond een pittige noordenwind en het stoof ook behoorlijk, dus oppassen met de camera. Ik heb me vermaakt met het fotograferen van Kokmeeuwen die steeds langs vlogen met de blik gericht op het water met daarin lekkere visjes. Het gaat allemaal razendsnel, het was een hele uitdaging om er een goede foto van te maken.

Kokmeeuw

 

Kokmeeuw

 

Kokmeeuw

 

De wolkenlucht was prachtig boven de duinen, dreigend en dan weer een zonnetje erachter.

duin

 

Mijn man maakte daar veel mooiere foto’s van met een grijsfilter voor de lens en natuurlijk een goede kijk op landschapsfotografie.

duin

 

Er rustten een groep Visdiefjes op een drooggevallen stukje strand. Het tegenlicht maakt het wel sfeervol.

Visdieven

 

Een overzicht van het strand.

 

En tot slot nog een vliegende Kokmeeuw.

kokmeeuw

8 Comments

 1. Nou…. die vliegbeelden heb je anders heel mooi kunnen vastleggen 🙂
  Altijd leuk om even het strand op te gaan en al helemaal als je nog leuke foto’s kan maken ook. Ook de uitzichten op de duinen zelf vind ik heel erg mooi!

 2. Dicht bij zee, je kan toch genieten van een andere natuur dan in het binnenland. Wat prachtig die kokmeeuwen! Ook foto’s van de duinen daar geniet ik van. De zee moeten missen dit jaar, ze nog niet gezien…

 3. Ook hier weer een fraaie serie. Jullie zijn lekker bezig geweest en eerlijk is eerlijk je wederhelft heeft idd een geslaagde serie foto’s geplaatst. Maar ook deze opnames zijn te versmaden… een genot om naar te kijken Wil. Gr.Marcel

 4. Mooie duik serie van de kokmeeuwen zo recht van voren jammer dat hij geen vis heeft gevangen. De laatste foto is ook geslaagd.
  Mooie duin serie inderdaad met wat gebruik van filters is er meer uit te halen.

 5. Het drieluik van de kokmeeuw is geweldig.
  Het weer is niet zo mooi, maar het levert je wel een spannende en mooie serie. op.
  Ik ga zo even bij Hanry kijken en zien wat het grijsfilter doet. Ik lees vaker in de fotobladen over een grijsfilter.

  Fijn dat je hier weer bent.

 6. Ondanks de moeilijkheidsgraad is het je uitstekend gelukt Willie. Ik ga voor de derde en de laatste foto… 👌
  Op weg naar huis even via het strand… wat een luxe (voor een Drent)
  Groet, Geert

 7. Wat mij betreft ben je met het drieluik van de vissende kokmeeuw wel geslaagd in de opdracht die je jezelf gesteld had. Ook je strand- en duinfoto’s mogen er zijn. Maar eerlijk is eerlijk, je eega weet met dat grijsfilter toch net wat meer dynamiek en contrast uit te halen.
  Dat is voor mijn mogelijkheden net wat te hoog gegrepen. Maar zo lang ik er niet minder plezier aan beleef, ervaar ik dat geenszins als een probleem. 🙂

Comments are closed.