Vanuit het archief

Ik laat je drie foto’s zien vanuit het archief. Het is wel goed om daar af en toe in te kijken en de dingen weer te herbeleven. Zoals de keren dat ik naar de Hondsbossche Zeewering reed en daar op de basaltblokken leuke vogels kon spotten. Het was dan een hele toer om erbij te komen, klauterend over de stenen. Nu is het een heel breed strand geworden wat ook weer zijn charme heeft.

De Tapuit (Oenanthe oenanthe) de Latijnse naam kan ik ook makkelijk onthouden, net als Pica pica,,, de ekster en nog wat andere…Maar hieronder dus twee staatsieportretten van de Tapuit en één tussen de grassen.

tapuit Oenanthe oenanthe

tapuit Oenanthe oenanthe

Het is zo’n mooie vogel.

tapuit Oenanthe oenanthe

Deze is plat op mijn buik liggend genomen. De dag daarna heb ik altijd hoofdpijn omdat die houding helemaal niet goed is voor mijn nek. Maar ja…

 

8 Comments

  1. Alle drie de foto’s vind ik prachtig.
    Handig dat je zo’n rijk gevuld archief hebt.
    Dat van die nek herken ik wel. Het moeizamer overeind komen heb jij dat ook?
    Fijn weekend!

  2. Ik vind het alle drie zeer geslaagde portretten, Willie. Een mens moet er af en toe wat voor over hebben om mooie foto’s te kunnen maken. De één heeft zijn grenzen om wat voor reden dan ook eerder bereikt dan de ander.
    Een goed gevuld archief is goud waard in donkere tijden. En ik kan ’t weten … 😉

Comments are closed.