Vlindertijd

Vanmorgen waren we vroeg uit de veren, gelijk de wasmachine aangezet, ontbeten, broodjes gesmeerd en koffie gedronken. Toen bleek de was ook klaar te zijn, die gelijk opgehangen en zoef met de auto naar Bakkum Noord.

Vlinderen, niet naar de sportschool maar vlinderen! Achteraf dacht ik bij mezelf, het leek wel een militaire actie šŸ™‚ Groen shirt en broek (toeval) stevige stappers, rugzak om. En de vlinders maar fladderen tjonge, tjonge wat een stress bij die beesten. Ik wilde graag een Icarusblauwtje op de gevoelige plaat, zo’n klein mormel. Dan zit ze daar, ik ga door de knieĆ«n, langzaam naar voren steunend op de ellebogen, ik vlij me op het mos neder en weg is ze….. Tientallen keren heb ik dat gedaan, zie je het voor je, dat zijn toch militaire taferelen. Want tijgeren deed ik ook nog, een vrouw op leeftijd. Op een zeker moment keek ik om me heen en zag daar een man, een prachtige man, hij keek me aan en ik keek ook, geweldig….. een Gekraagde Roodstaart.

Icarusblauwtje vrouw

Hierboven het Icarusblauwtje, vrouwtje, het mannetje is helemaal blauw aan de bovenkant.

Bruin Zandoogje

Het Bruine Zandoogje, hier waren er heel veel van.

Kleine Vuurvlinder

De Kleine Vuurvlinder, die zijn ook zo klein en moeilijk vast te leggen. Ik vind het wel mooi zo in het zand met wat tegenlicht.

Kleine Vuurvlinder

Nog een keer de Kleine Vuurvlinder, nu wat hoger op een uitgebloeide bloem. Hier en daar wel wat takjes die misschien niet mooi zijn, maar ach dat is de natuur.

Het waren fijne uren, heerlijk struinen met dit mooie weer. Nu eerst onder de douche, dat heb ik wel verdient, al mijn spieren zijn stram geworden, ha, ha!

 

 

6 Comments

  1. Tijgeren, dat je dat nog weet. Vroeger noemden ze mij wel eens butterfly, omdat ik nogal beweeglijk was. Tegenwoordig is dat wat minder. Ja je wordt ouder. De foto’s laten goed zien hoe mooi de vlinder is. Mooi gemaakt. Je kon toch dichtbij komen. Prachige vlinder serie! šŸ™‚ toppie

    Agaath
  2. Goed bezig geweest, Wil. Je oefeningen gedaan ;-), mooie foto’s gemaakt en genoten van al het moois om je heen.
    Het Bruine zandoogje heel mooi op het “kruid” en tegen een fraaie achtergrond en de 2e Kleine Vuurvlinder spreken mij met zeer aan! Mooie composities ook!

    Groeten, Larry

Comments are closed.