Vogelhut Vledder

Al een paar maanden terug had ik met twee fotomaten een vogelhut gehuurd en afgelopen zondag was het zover! De hut is helemaal vernieuwd en toen ik dat las, had ik wel zin om dat een keer te avonturen. Ik had zaterdagavond twee wekkers gezet voor het geval ik niet op tijd wakker zou worden… nou dat was niet nodig want ik heb geen oog dicht gedaan. Ik verheugde me er zo op en het was echt jammer dat het weer zo beroerd was. Regen en totaal geen licht… De hut is trouwens prachtig en verder is het dan afwachten.
Eigenlijk vind ik foto’s die ik gewoon lopend of met de fiets neem het leukst, gewoon zo als het is en niets gearrangeerd. Maar in zo’n hut vliegen ze niet voor je weg, hoewel het ook hard “werken” is, ze zijn zo snel en dat met weinig licht. De iso moest op 4000 gelukkig kan mijn camera dat aan en heb ik toch een paar leuke foto’s overgehouden. Ik laat er nu een zestal zien een andere keer weer wat andere.

De Grote bonte specht, man en vrouw.

De Boomklever, dit zijn vogels die ik hier in het westen niet kan fotograferen. Ze zijn er wel maar meer in de duinen, niet hier in de polder.

De Pimpelmees mooi poserend.

Hier de Pimpelmees mooi in het bos en lekker natuurlijk, geen “huttenfoto”.

Eigenlijk was ik in eerste instantie niet zo tevreden. vanwege het slechte licht, sommige achtergronden waren lelijk, zaad in de snavels enz. Dan moet je een paar dagen wachten, weer eens kijken en dan komt er wel wat goeds tevoorschijn.

 

7 Comments

  1. Het voordeel van zo’n hut is ook inderdaad dat je de vogels iets langer kan observeren en dan fotograferen. Echt jammer dat je van dat slechte weer had. Dat is weer het nadeel van het huren van een fotohut want je weet nooit van te voren hoe het weer gaat worden of is. Toch vind ik je foto;’s echt wel mooi hoor.

  2. Mooie opnames Wil. Het is zeker waar dat fotograferen tijdens het lopen of fietsen of vanuit de auto echt wel een toegevoegde meerwaarde geeft aan je opnames. En natuurlijk ook het verhaal hoe de foto tot stand is gekomen. Dit heb je zeker niet in een hut… Echt jammer dat het weer slecht was maar goed je kunt niet alles mee hebben toch? Alvast een fijn weekend. Gr.Marcel

  3. Ondanks het slechte licht en de hoge ISO vind ik het een prachtige serie.
    Nog een keer op herhaling bij beter weer?

    Ik was al verbaasd over de naam van de vogelkijkhut, die is dus echt in Vledder. Dat is dus hier heel dichtbij. Dit heb ik nooit geweten. Wel bijzonder en leuk dat ik via jou hier achter kom. Je had dus hier zo een bakkie kunnen doen. 🙂

  4. Ondanks de zo te horen vrij belabberde omstandigheden vooral m.b.t. het beschikbare licht, laat je hier toch een aantal fraaie foto’s zien. Je moet het nu eenmaal doen met de omstandigheden en dat is jou goed gelukt hier. Vooral de foto’s van de boomklever vind ik prachtig, zo mooi is dat mij nog nooit gelukt.

Comments are closed.