Vogels in de sneeuw

Er is vandaag veel sneeuw gevallen, code rood in een groot deel van Nederland! Ik moest eigenlijk naar Castricum maar heb die afspraak maar afgebeld. Zodoende had ik genoeg tijd om de vogels in mijn achtertuin te fotograferen.

pimpelmees

Dit is aan het begin van de middag, een klein laagje sneeuw op de takken.

 

Een uurtje later zie je dat de sneeuwlaag dikker is geworden.

pimpelmees

pimpel- en koolmees

De kool- en pimpelmees bij de traktatie die ik voor ze gemaakt heb.

pimpelmees

Een schatje toch? Een van de mooiste vogeltjes.

merel

 Vanwege de vallende sneeuw was het haast moeilijk om scherp te stellen op de merel, de camera pakte regelmatig een vlok in plaats van het oog.

 

5 Comments

  1. Elke vogel is me lief, al vind ik de Pimpelmees toch net iets liever. Zie het als een uiting van positieve discriminatie. Heerlijke winterse plaatjes laat je hier zien, Willie. Ik geniet ervan. Nog bedankt voor je reactie op mijn vragen over de D500. Groetjes, Anton.

    Anton Kieftenburg
  2. ohh wat een prachtige serie, zo mooi die vogeltjes op de besneeuwde takken en hekjes. Echt genieten, van mij had het wat langer mogen duren met steeds weer een beetje verse sneeuw.

Comments are closed.