Vrije dag

Na twee wandeldagen hadden we een vrije dag ingepland en dat was voor mij wel nodig 🙂  ’s Morgens zat er niet veel fut in mijn lijf maar na koffie en lunch begon de energie weer te komen en besloten we met zijn drieën naar De Cocksdorp, het Haventje van Sil en de Volharding te gaan. Alle drie de plekken liggen dichtbij elkaar en zijn de moeite van een bezoek waard. Toen we bij de Volharding stonden waar allemaal mooi gekleurde stenen liggen, merkte ik op dat hier toch zo maar een Steenloper zou kunnen lopen. En opeens zagen we twee Steenlopers en een Paarse Strandloper. Dochter bleef rustig staan en ik ging voorzichtig zitten in de hoop een foto te kunnen maken. Voor alle zekerheid had ik toch maar mijn spiegelreflexcamera meegenomen en niet voor niets!

Hieronder een foto van mijn man, zo heb je een indruk van de plek. Als je goed kijkt zie je links aan het eind de vogels.

 

de volharding

 

paarse strandloper, steenloper

Links de Steenloper en rechts de Paarse Strandloper.

Paarse strandloper

 

Paarse strandloper

 

Paarse strandloper

Die vogels zijn helemaal niet schuw, je ziet hij/zij liep bijna mijn lens in, dat is meestal anders. Het was  genieten en de volgende twee wandeldagen had ik weer genoeg energie!

8 Comments

  1. Wat mooi, ook de omgeving zoals je op de eerste foto laat zien is prachtig.
    En de vogels , steenloper en paarse strandloper zijn altijd leuk om te fotograferen. Ik hoop snel weer eens naar IJmuiden te kunnen, daar is het ook altijd leuk met deze vogels
    groetjes Ghita

Comments are closed.