Wandelen in de duinen

Afgelopen zondag heb ik mijn eerste vaccinatie gehad. Daarvoor moest ik in Alkmaar zijn en dan ben je al halverwege de duinen. Dus besloten we daar naartoe te rijden om te genieten van het mooie weer. Bij vogelkijkhut ‘Doornvlak’ kan je voor de kijkvensters zitten, een prachtig uitzicht heb je daar. Tijdens het opeten van de meegenomen broodjes zag ik drie Geoorde Futen zwemmen. Eerst erg ver weg maar later kwamen ze toch wat dichterbij en toen kon ik ze met zijn tweeën vastleggen. Het is een frisse foto geworden.

 

Geoorde fuut

 

Later verder lopend zag ik op een duindoorn twee Kneuen landen een man en een vrouw.

 

Kneu

 

Hier zie je de man, ik had net genoeg tijd om de foto te maken. Zelf ben ik erg enthousiast over de warme sfeer in de foto.

8 Comments

 1. De foto van die kneu is werkelijk fantastisch!
  Niet dat ik de foto van de geoorde futen niet mooi vind (juist wel) maar de kneu en de omgeving waar je hem gefotografeerd hebt is werkelijk schitterend!

  Groetjes, Helma

 2. Je hebt de beide geoorde futen heel mooi vastgelegd.
  Helemaal mee eens, de foto straalt een warme sfeer uit. Beetje zoals een ouderwets schilderij. De kneu heeft een prominente plek gekregen binnen deze warme omlijsting.

 3. Altijd leuk om Geoorde Futen voor je lens te krijgen, het zijn van die mooie kleine en sierlijke vogels. Ik heb ze een paar jaar geleden eens mogen kieken met jongen op de rug.
  Je tweede foto heeft inderdaad een bijzondere sfeer en kleur gekregen, daarbinnen staat de kneu staat er prominent op.

Comments are closed.