Wandelen

Mijn dochter en ik hebben wel zin om in de herfstvakantie te gaan wandelen. Hier langs het dorp loopt het Noord Hollandpad en daar zouden we een paar trajecten van kunnen doen.

Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km.

Bijvoorbeeld Kolhorn- Obdam en Obdam Schermerhorn, bij elkaar is dat 35 km. Mijn dochter komt dan hier naartoe om te starten en onze privé chauffeur haalt ons dan op. We hoeven dan geen overnachting te boeken wat gunstig voor de knip is. Onderweg komen we ook niets tegen hier in de polder dus eten en drinken gaat in de rugtas :-).

Een stukje van de route loop ik best wel vaak en dat is het Kwakelpad. Daarom dacht ik laatst, toen we het plan opgevat hadden, laat ik wat foto’s maken om alvast in de sfeer te komen. Heel bijzonder is het niet hoor, toch loop ik er graag, gewoon rustig al mijn zonden overdenkend.

Kwakelpad

Aan het begin staat deze boerderij en er tegenover worden een paar nieuwe huizen gebouwd.

 

Kwakelpad

Klompen bij de deur.

 

Kwakelpad

Zo gaan we verder, met de boom rechts altijd prominent in beeld.

 

Kwakelpad

Een fotogeniek  ‘werktuig’ , links in beeld de kerktoren van Obdam en rechts door het hek de Wipwatermolen.

 

Kwakelpad

Langs de boom op het slingerende pad verder.

 

Kwakelpad

Korstmossen.

 

Kwakelpad

Hier eindigt het Kwakelpad, normaal gesproken ga ik hier dan links langs een hek verder door de weilanden, waar je door middel van stiles over de hekken klimt. Voor het Noord Hollandpad moet je rechts aan houden richting Schermerhorn.

We zullen zien wat er van onze plannen terecht komt, het weer mag wel wat beter worden… maar we zijn flinke meiden 🙂

6 Comments

  1. Wow om van thuis zo te kunnen vertrekken op wandeling is wel uniek hoor. Zo’n mooie landschappen! Ik heb graag meegewandeld. Hoop dat jullie de plannen kunnen uitvoeren want het weer is niet zo goed momenteel…

  2. Een mooi en gezellig plan. Leuk om dat samen met je dochter te doen. Ik vind het wel een eind, maar dat vind ik al snel. 😉
    Deze warming-up, het Kwakelpad vind ik al een fijn begin.
    Toch wel lief en handig zo’n privéchauffeur.

Comments are closed.